BAYERN U 'KAZNENOM POHODU'

Mandžo i Bayern su favoriti već na Emiratesu

19.02.2013 u 11:44

Bionic
Reading

Prošloga tjedna četiri su utakmice otvorile nastavak Lige prvaka nakon zimske stanke i slijedi nastavak najboljeg nogometnog natjecanja Europe. Gotovo nas sigurno večeras čeka nogometna poslastica, jer su Arsenal i Bayern (Arenasport1, uto, 20:45) dvije momčadi koje njeguju brz i dinamičan nogomet što često rezultira efikasnim završetkom

Kada smo najavljivali ovotjedne utakmice Lige prvaka, na našem smo community portalu Tribina.hr pitali što možemo očekivati u tim dvobojima. Za susret Arsenala i Bayerna svoje je mišljenje iznio korisnik Hiperion.


Očekuje nas još jedan susret osmine finala. Arsenal i Bayern dvije su momčadi koje njeguju brz i dinamičan nogomet što često rezultira efikasnim završetkom. Stoga nas očekuje nogometna poslastica…

Prema dosadašnjim susretima, Bayern je u prednosti nad Arsenalom, ali samo jedan dobar rezultat lako bi poravnao omjer. Dosad su se u Ligi prvaka ova dva kluba susretala u dvije sezone…

Sve TV preporuke pročitajte OVDJE

Liga prvaka; sezona 2000/2001, druga skupina

Arsenal je u prvoj fazi osvojio prvo mjesto s 13 bodova, a istu stvar napravio je i Bayern, samo s dva boda manje na svom kontu. Prvi susret odigran je u Londonu bez pobjednika rezultatom 2:2. Iako je Arsenal imao vodstvo 2:0, Bayern je pogocima Tarnata i Scholla uspio poravnati rezultat. U uzvratu je Bayern zahvaljujući ranom pogotku uspio svladati Arsenal te ubilježio pobjedu s minimalnih 1:0. Kako se tada igrao i drugi dio po grupama, oba su kluba prošla u četvrtfinale.


Gledajte uživo!

Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica Lige prvaka uživo pratiti u sklopu tog community portala. Spomenute utakmice možete gledati i na Match.tportal.hr (pay per view online servis) te u svega nekoliko poteza možete osigurati užitak gledanja još jednog spektakla Lige prvaka.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu gledati utakmice na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Liga prvaka; sezona 2004/2005, 1/8 finala

Prednost domaćinstva pripala je tada Bayernu koji ju je u potpunosti iskoristio. Na krilima Pizzara i Salihamidžića Bavarci su došli do prednosti od visokih 3:0 da bi nešto kasnije nadu Arsenalu omogućio Toure svojim pogotkom. U uzvratu je Arsenal uspio slaviti, no pogodak Henryja bio je samo utješna nagrada – u četvrtfinale su prošli Bavarci.

Kako u utakmicu ulazi Arsenal?

Pored dosadašnje povijesti susreta ta dva kluba koja im ne ide na ruku, Arsenal je doživio naglo buđenje ispadanjem iz FA kupa, gdje je na domaćem terenu poražen od Blackburna. Koliki udarac bi taj poraz mogao biti, govori podatak da je to prvi poraz Wengera od nižerangiranog kluba u njegovih 17 godina trenerske karijere u Engleskoj.

Stoga je pozvao svoje igrače da poprave stav s kojim su ušli u utakmicu protiv Blackburna te da se u ovoj utakmici predstave u puno boljem svjetlu. Svjestan koliko bi motivacijsku snagu imalo eventualno izbacivanje Bavaraca, a u jednu ruku da bi motivirao svoju momčad, izjavio je da bi nakon takvog uspjeha mogli otići do kraja u Ligi prvaka.

Što se sastava tiče, ne bi trebalo biti značajnih nedostataka. Kako je već ranije poznato, Gibbs je izgubljen za oba susreta. S druge strane, završio je Afrički kup nacija, tako da Wenger može računati na Gervinha. Vermaelen se opravio od ozljede gležnja, a i Koscielnyja smo mogli vidjeti u kup susretu. Arsenal ovaj susret dočekuje spremno te maksimalno motivirano da bi se iskupio svojim navijačima na najbolji način i dokazao kako nije momčad koju treba olako otpisati.

Evo zašto je Bayern favorit

Bavarci, za razliku od Arsenala, ovaj susret dočekuju u puno boljoj atmosferi. U prvenstvu su nezaustavljivi i samo je pitanje vremena kada će i matematički osigurati naslov prvaka. Kolika je njihova moć, pokazuje i samo sedam primljenih golova uz 57 postignutih u Bundesligi. Jedino ih je Bayer uspio zaustaviti ove sezone u Bundesligi na njihovom terenu pobjedom 2:1.

Njihovu moć na svojoj koži su osjetili Lille i BATE tijekom natjecanja u skupinama. Iako je BATE na domaćem terenu slavio protiv Bayerna s visokih 3:1, u uzvratu ih je dočekao isti rezultat, ali ne u njihovu korist, dok je Lille s Allianz Arene ispraćen s pomalo sramotnih 6:1. Heynckesu ostaje dodatno motivirati momčad kako bi pružila svoj maksimum, što uz raspoloženog Mandžukića, ujedno najboljeg strijelca lige, ne bi trebalo biti teško. Čak ni siguran rastanak trenera s Bayernom na kraju sezone za sada ne ometa njihove rezultate, iako se opravdano moglo očekivati da će početi slabiti.

U ovu utakmicu Bayern ulazi s problemima u zadnjoj liniji. Zbog suspenzije neće moći računati na usluge Jérômea Boatenga – iznimno važnog igrača u obrani prošlogodišnjeg finalista. Uz njega zbog ozljede ovaj susret će propustiti i nimalo manje važan Badstuber. Bit će to težak udarac za Bayern u ovoj utakmici jer izostanak dva igrača ovog renomea nikad nije lako nadomjestiti.

Što očekivati od susreta?

Kako sam najavio, u ovom susretu trebali bismo gledati otvorenu utakmicu u kojoj će Arsenal biti primoran tražiti pozitivan rezultat ukoliko želi osigurati dobre izglede za prolazak prije uzvrata u Münchenu. Uz to, svejedno bih prednost dao Bayernu koji djeluje dominantno uz veliku pomoć Mandžukića koji zabija na sve načine. S druge strane, problem u sastavljanju zadnje linije Bayerna otvara mogućnosti Arsenalu te nas vrlo vjerojatno očekuje velik broj pogodaka.