tužni, ali i ponosni

Mario Pašalić zabio je prekrasan gol, bio na korak do senzacije s Atalantom, ali nakon utakmice mogao je samo konstatirati...

13.08.2020 u 08:35

Bionic
Reading

Nogometaši Atalante u svom premijernom nastupu u Ligi prvaka bili su jedno od najvećih iznenađenja. Pogotovo uzevši u obzir koliko Gasperinijeva momčad vrijedi, u odnosu na ostale koje su stigle do ove faze natjecanja, odnosno četvrtfinala. Atalanta je u srijedu vodila 1:0 do 90. minute, ali onda primila dva gola i ispala od PSG-a

Kada se sjetimo Dinamove pobjede 4:0 nad Atalatnom, ali i dva poraza, od Šahtara te Manchester Cityja, nitko nije očekivao takvo buđenje Atalante, koja je potom postala apsolutni hit ovosezonske Lige prvaka.

Nakon toga uslijedio je remi s Guardiolinim bogatašima, te još četiri pobjede, od kojih su najuvjerljivije izgledale dvije u osmini finala protiv Valencije.

Izgledala je Atalanta odlično i u srijedu u Lisabonu, gdje je do 90. minute, nakon prekrasnog gola Marija Pašalića, na konopcima imala ultra-bogati PSG. No, primila je dva gola, i ispala.

'Šteta, bili smo tako blizu, ali to je Liga prvaka. Momčadi s takvom napadačkom kvalitetom mogu zabiti dva gola u dvije minute', rekao je za Sky Atalantin veznjak preciznog udarca Mario Pašalić, nakon što je PSG preokretom stigao u polufinale Lige prvaka.

'Razočarani smo, žao nam je, ali želimo gledati prema naprijed i biti spremniji za Ligu prvaka sljedeće sezone. Učinili smo sve što smo mogli, u to nema nikakve sumnje, ali takve momčadi imaju toliko individualne kvalitete da vam mogu naštetiti u bilo kojem trenutku. Mislim da smo dokazali da se možemo boriti protiv najjačih protivnika i nadam se da bismo mogli ponoviti jednak uspjeh u Ligi prvaka i sljedeće sezone', zaključio je hrvatski reprezentativac, koji je s Atalantom u talijanskom prvenstvu zauzeo treće mjesto i osigurao izravan plasman u skupine Lige prvaka.

  • +22
Atalanta - PSG (četvrtfinale Lige prvaka 2019/2020) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL