kapetan hajduka

Marko Livaja iskreno: Znao sam za Hajduk igrati bez treninga. Takvu grešku neću ponoviti

21.10.2024 u 06:05

Bionic
Reading

Nakon utakmice Slaven Belupa i Hajduka u kojoj su 'bili' slavili 2:0, kapetan Hajduka Marko Livaja progovorio je o stanju u momčadi, odnosu s trenerom Gattusom, pogreškama iz prošlih sezona...

Za početak je kapetan Hajduka Marko Livaja komentirao teško izborenu 2:0 pobjedu u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

'Jedna teška utakmica i tvrda, imali smo i malo sreće. Bilo je najbitnije uzeti tri boda nakon što su naši rivali izgubili bodove. Dosta smo patili, pogotovo tih prvih 20 minuta kad nismo bili najbolji. Teška utakmica, znamo da nije ovdje lako dobiti, ali uspjeli smo to izvući. Radi se o ozbiljnoj ekipi, koja je dobila Dinamo i trebala dobiti Rijeku i nadam se da će oni i dalje uzimati bodove', kazao je Marko Livaja u razgovoru za HRT.

Hajduk je tako pobjegao Rijeci i Dinamu na četiri boda prednosti na vrhu SuperSport HNL ljestvice. Hajduk sad ima 24 boda, dok Rijeka i Dinamo imaju po 20.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Prošlih godina imali smo probleme kad su rivali nešto kiksali, mi bismo zabrljali. Ove godine je specifično jer drukčije izgledamo i bolje to iskorištavamo. Da su nam rekli da bi nakon 10 kola imali četiri boda prednosti, potpisali bi, ali sad je najvažnije nastaviti dalje do kraja i nadam se da ova ekipa na čelu s trenerom može to izvući', razmišlja Livaja.

Iz utakmice u utakmicu, Hajduk djeluje sve bolje.

6. kolo SuperSport HNL-a, Dinamo - Hajduk 0:1 (Livaja, 70') Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Trener ima tu neku svoju viziju nogometa, želi da budemo tvrdi, da smo u niskom bloku. Ne želi da nešto poklanjamo. Ne igramo baš najbolji nogomet, ali imamo kvalitetu. Nadam se da ćemo se opustiti i igrati još bolji nogomet. Trener prati svaki detalj, nadam se da ćemo biti sve bolji kako prvenstvo ide', kaže kapetan Hajduka svjestan da kod trenera Gennara Gattusa nema opuštanja:

'On je stvarno cijeli u utakmici, pazi na svaki detalj. Želi svaku utakmicu svesti da mi napravimo minimalne greške pa ako ti protivnik da gol i pobijedi možeš mu reći svaka čast. Za sada djeluje. Svaki trener nosi svoje, neki su htjeli da ostanem sam naprijed i čekam kontru. Bilo je nesreće, bio sam ozlijeđen, nekad nisam mogao trenirati pet dana, a igrao sam utakmicu. Kad si u Hajduku i kad si od dole, onda preko nekih stvari prelaziš. Iako znaš da nije to to, ali želiš pomoći momčadi. Nadam se da te greške neću više raditi u budućnosti. Prošle godine smo se opekli na euforiju. Sad smo godinu dana iskusniji. Hvala navijačima koji su nam podrška i nadam se da ćemo ih još više usrećiti', zaključio je Marko Livaja u razgovoru za HRT.

  • +15
Slaven Belupo - Hajduk (20.10.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Standings provided by Sofascore