deveto pojačanje

Marseille se ne šali; nakon 'zločestog dečka' stiže i francusko čudo od napadača!

13.08.2024 u 21:57

Bionic
Reading

Francuski nogometni prvoligaš Marseille angažirao je 21-godišnjeg napadača Lensa Elyea Wahija, već deveto pojačanje ovog ljeta.

Mladi francuski reprezentativac je potpisao višegodišnji ugovor za Marseille, a njegovom bivšem klubu pripast će oko 25 milijuna eura odštete. Wahi je u Lensu proveo samo jednu sezonu nakon što je 2023. stigao iz Montpelliera za 15 milijuna eura, a u toj sezoni je zabio 12 golova u 37 utakmica.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka doveli su i problematičnog Masona Greenwooda iz Manchester Uniteda za 26 milijuna eura. On je naime, postao je središte ozbiljne kontroverze početkom 2022. godine. Kontroverza je počela kada su se na društvenim mrežama pojavile ozbiljne optužbe za napad i silovanje protiv njega. Žena koja ga je optužila objavila je dokaze u obliku fotografija, audio snimki i videa koji su navodno prikazivali zlostavljanje koje je pretrpjela. Nakon objave tih optužbi, Greenwooda je uhitila policija u Manchesteru, a Manchester United ga je suspendirao iz momčadi.

Greenwood se suočio s nekoliko optužbi, uključujući pokušaj silovanja, kontrolirajuće i prisilno ponašanje te napad. Zbog ovih optužbi, njegova karijera doživjela je nagli prekid jer je bio uklonjen iz ekipe, a svi komercijalni ugovori s njim su raskinuti. Nakon što je Mason Greenwood bio uključen u zakonske probleme i Manchester United odlučio da se neće vratiti u njihovu momčad, on je na kraju pronašao novi klub. U rujnu 2023. godine, Greenwood je prešao u Getafe na posudbu iz Manchester Uniteda gdje je svojim dobrim igrama zaradio transfer u Marseille.

Ostali dolasci uključuju Ismaëla Konéa iz Watforda za 12 milijuna eura, Pierre-Emile Højbjerga na posudbi iz Tottenhama, Gonzala Rullija iz Ajaxa za 4 milijuna eura, Bamoa Meïtéa iz Lorienta za 10,5 milijuna eura, Jeffreyja De Langea iz Go Ahead Eaglesa za 2 milijuna eura, Valentina Carbonija na posudbi iz Intera te Liliana Brassiera na posudbi iz Bresta​.