VELIKAN NA STO MUKA...

Martina Hingis rastura i sprema veliki olimpijski plan

07.04.2015 u 12:02

Bionic
Reading

Martina Hingis je s partnericom Saniom Mirzom nastavila nizati velike trofeje i krčiti put prema samom vrhu WTA poretka. Objavila je i povratak u švicarsku Fed cup reprezentaciju kako bi stekla pravo nastupa na Olimpijskim igrama idućeg ljeta na kojima ima velike planove

Martina Hingis i Sania Mirza nakon Indian Wellsa slavile su i u Miamiju i Indijka je sada na manje od 200 bodova od vrha WTA poretka u konkurenciji parova. Hingis je trenutno četvrta, ali obzirom da su još uvijek vodeće Talijanke Errani i Vinci obustavile suradnju čini se neizbježnim da nekadašnja heroina i Sania uskoro zasjednu na vrh.

Martina je nakon šestog osvojenog naslova poslije povratka profesionalnom tenisu potvrdila i povratak u Fed cup reprezentaciju. Švicarska gostuje kod Poljske i Hingis će igrati u parovima. Nema Belinde Benčić koja bi trebala (trenerica joj je Martinina majka) igrati u paru s Hingis na predstoječim olimpijskim igrama, ali Hingis mora upisati nastup u Fed cupu kako bi mogla aplicirati za nastup u Riju.

Ipak, sprema se priča koja bi bila jedna od atrakcija čitavog olimpijskog spektakla. Martina Hingis je na zajednički nastup u mješovitim parovima pozvala Rogera Federera koji iskreno kaže.


'Razgovarao sam s Martinom i ideja mi je odlična, ali postoji veliki problem. Ako bih prijavio singl, parove i jo' k tome 'miks' možda bih u osam dana morao odigrati 15 dvoboja. Teško je izdržati takav ritam i morat ću mirno posložiti prioritete,' kaže Federer koji olimpijsko zlato ima u paru s Wawrinkom iz Pekinga. Hingis je jedini olimpijski nastup imala davne 1996. i nije osvojila medalju. Ako se dogovore, sve oči teniskog svijeta bit će uperene u taj povijesni 'miks'.

Hingis će u Riju gotovo sigurno igratis Belindom Benčić, a želi i suradnju s Federerom