pogledajte golove

Mateo Kovačić zabio dva fantastična gola za preokret Cityja protiv Fulhama

05.10.2024 u 17:35

Bionic
Reading

Manchester City je u 7. kolu engleske lige na svom Etihadu ugostio Fulham. Gosti su poveli u 26. minuti golom Pereire, a onda je Mateo Kovačić s dva sjajna gola vratio 'građane' u utakmicu

Mateo Kovačić (30) nastavlja sa sjajnim igrama u dresu Manchester Cityja.

'Građani' su u 7. kolu na svom Etihadu ugostili Fulham, a gosti su poveli već u 26. minuti golom Pereire.

A onda je na scenu stupio Mateo Kovačić.

Manchester City - Fulham 3:2, engleska liga, 5.10.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

Prvo je u 32. minuti nakon kornera sjajno zabio za 1:1, Mateo tu nije stao te je na samom početku drugog poluvremena Cityju donio vodstvo 2:1. 

  • +13
Manchester City - Fulham, Mateo Kovačić, engleska liga, 5.10.2024. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Susret je završio pobjedom Cityja 3:2 nakon što je Doku u 82. minuti zabio za 3:1 'građana', a Miniz je u 88. minuti samo umanjio poarz svog Fulhama.

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol su odigrali cijelu utakmicu za Manchester City, s tim da je Gvardiol imao nekoliko uistinu impresivnih obrambenih intervencija.

Jednak broj bodova kao Manchester City ima Arsenal koji je ove subote na domaćem terenu svladao Southampton 3-1. Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu.

Arsenal je dominirao kroz cijelo prvo poluvrijeme, ali unatoč čak 14 udaraca, samo su jednom domaći igrači gađali unutar okvira gola. Southampton je otišao na odmor čiste mreže, a onda je početkom drugog dijela kaznio domaćina.

Archer je u 55. minuti pogodio za 1-0 gostiju koji su u vodstvu uživali tek tri minute. Prvo je Havertz pogodio za 1-1, dok je Arsenal okrenuo rezultat već u 68. minuti kada je za 2-1 zabio Gabriel Martinelli. Ogled je zaključio Saka golom za 3-1 u 88. minuti.

Arsenal će 22. siječnja, u okviru Lige prvaka, dočekati na svom stadionu zagrebački Dinamo.

West Ham je na domaćem terenu svladao Ipswich 4-1. Uvodna dva gola su postignuta u startnih šest minuta. Domaćin je poveo u drugoj golom Collinsa, dok je u šestoj izjednačio Delap. Potom je West Ham novog prvoligaša slomio krajem prvog i početkom drugog dijela s dva gola. Strijelci su bili Kudus i Bowen. Posljednji gol na susretu dao je Lucas Paqueta za 4-1.

S čak 5-3 je Brentford pobijedio Wolverhamtpon. U tom ogledu je šest golova postignuto u prvom dijelu, a posljednji Wolverhampton je upisao već šesti poraz.

Leicester je po prvi puta slavio u ovoj povratničkoj sezoni. S minimalnih 1-0 je bio bolji od Bournemoutha uz gol Buonanottea u 16. minuti.

U prvom ogledu sedmog kola nogometaši Liverpoola su osvojili tri gostujuća boda pobjedom 1-0 kod Crystal Palacea. Time je Liverpool potvrdio prvo mjesto na ljestvici.

U prvom poluvremenu Liverpool je potpuno dominirao, a bolju igru je naplatio već u devetoj minuti kada je domaću mrežu zatresao Portugalac Diogo Jota. Sve ostale šanse od strane Liverpoola u prvih 45 minuta su ostale neiskorištene, a u drugom poluvremenu situacija se na travnjaku posve promijenila. Crystal Palace je napadao i prijetio izjednačenjem, ali gosti su predvođeni golmanom Alissonom Beckerom uspjeli odbiti sve nalete i sačuvati tri boda.

U nedjelju su na rasporedu posljednje tri utakmice ovog kola, a sastaju se Aston Villa - Manchester United, Chelsea - Nottingham Forest i Brighton - Tottenham.

Standings provided by Sofascore