smjena na klupi

Max Allegri je bivši, već se zna tko će sljedeće sezone voditi momčad Juventusa

16.05.2024 u 19:25

Bionic
Reading

Juventus je jučer pobijedio Atalantu 1:0 i tako po 15. put osvojio talijanski Kup. No, taj trofej neće spasiti trenera Massimiliana Allegrija koji sigurno napušta klupu 'stare dame', a poznato je i tko će ga naslijediti

Massimiliano Allegri (56) je završio svoj drugi mandat na klupi Juventusa. Uzeo je sa 'starom damom' talijanski Kup, ali ni taj ga trofej neće spasiti te sigurno napušta klupu torinskog velikana.

Čelnici Juventusa već su pronašli i zamjenu te će momčad preuzeti legenda Barcelone, Intera i PSG-a, Brazilac talijanskih korijena Thiago Motta (41).

Iza njega je prebogata igračka karijera u kojoj je igrao za Barcu, Atletico Madrid, Genou, milanski Inter i PSG, a 'povezao' je nastupe za brazilsku i talijansku reprezentaciju.

Karijeru je završio 2018. godine u dresu PSG-a te se odmah 'bacio' u trenerske vode, prvo je radio u omladinskoj školi PSG-a, potom je kratko vodio Genou, u sezoni 2021./'22. je bio trener Spezije, a od rujna 2022. godine vodi momčad Bologne.

Motta je u Bologni napravio pravo malo čudo, dva kola prije kraja sezone osigurao je plasman u Ligu prvaka te je do sada ostvario 18 pobjeda, 13 remija i pet poraza.

Stručnjak za transfere Fabrizio Romano tvrdi kako će Thiago Motta potpisati trogodišnji ugovor s Juventusom odmah po završetku sezone. Zanimljivo je da baš u ponedjeljak u 37. kolu Serie A Bologna dočekuje Juventus i to u izravnom dvoboju za treće mjesto na ljestvici!

Standings provided by Sofascore