formula 1

Max Verstappen nastavio dominaciju na 'svojoj' stazi; nova katastrofa Mercedesa

01.07.2023 u 14:18

Bionic
Reading

Vodeći u ukupnom poretku Formule 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) krenut će s pole positiona u današnjoj sprint utrci za Veliku nagradu Austrije.

Max Verstappen je sprint kvalifikacije na Red Bull Ringu u Spielbergu završio s vremenom 1:04.440 i bio brži od svog momčadskog kolege Meksikanca Sergia Pereza 0,493 sekunde.

Verstappen je u petak osigurao najbolju startnu poziciju za glavnu utrku koja se vozi u nedjelju.

Sjajan posao u kvalifikacijama za sprint odradili su McLarenov Lando Norris koji će biti na trećem mjestu u sprintu, a Haasov vozač Nico Hulkenberg četvrti. Ferrarijev će dvojac Carlos Sainz i Charles Leclerc biti u redu iza, na petom i šestom mjestu.

U isto su vrijeme novo veliko razočaranje doživjeli Lewis Hamilton i Mercedes. Sedmerostruki prvak svijeta eliminiran je već u prvoj rundi kvalifikacija i startat će s tek 18. mjesta. Puno bolje nije bilo niti za drugog vozača Mercedesa. Zbog kvara na bolidu George Russell nije vozio u drugoj rundi kvalifikacija za sprint te će startati kao 15.

Sprint utrka vozi se danas od 16.30 sati, a utrka za Veliku nagradu Austrije na programu je u nedjelju, 2. srpnja od 15 sati.