SILVERStONE

Mercedes dominirao kvalifikacijama za VN Velike Britanije; Verstappen u problemima

06.07.2024 u 17:27

Bionic
Reading

George Russell osvojio je još jedan pole position ispred svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona i Landa Norrisa. Svjetski prvak Max Verstappen završio je kvalifikacije tek na četvrtom mjestu

George Russell pokazao je danas da pobjeda u Austriji nije bila slučajnost; Mercedesov vozač došao je do pole positiona za VN Velike Britanije ispred svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona i Landa Norrisa u McLarenu.

Russell je u Austriji slavio nakon što je naslijedio prvu poziciju nakon sudara Maxa Verstappena i Norrisa, a danas je pokazao kako je Mercedes ozbiljno brz te da će se boriti za pobjedu sutra u utrci. Prva tri mjesta pripala su domaćim vozačima, dok je Verstappen završio 'tek' četvrti nakon oštečenja podnice bolida.

Oscar Piastri startat će peti, a Charles Leclerc i Sergio Perez nisu izborili niti Q3 te će startati izvan prvih 10. Čeka nas vrlo zanimljiva utrka, budući da su na Silverstoneu zasad i Mercedesi i McLareni pokazali da se s brzinom u jednom krugu mogu itekako nositi s Red Bullom. Ferrari nešto zaostaje, ali trenutno djeluje kao da petorica vozača može realistično doći do pobjede.