Savjeti i trik

Messi svojima priznao sve vezano uz penal protiv Hrvatske i tko mu je šapnuo kako ga treba pucati Livakoviću

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 15.12.2022 14:30
  • Objavljeno 15.12.2022 u 14:29
Bionic
Reading

Dva dana nakon što je Argentina nadigrala Hrvatsku u borbi za plasman u finale Svjetskog prvenstva još uvijek se govori o spornom penalu

Podsjetimo, nakon sudara u kaznenom prostoru između Dominika Livakovića i napadača Juliana Alvareza sudac je pokazao na bijelu točku.

Nakon utakmice vodile su se rasprave je li penal prestrogo dosuđen i je li sudac Orsato oštetio Hrvatsku. Primjerice, legendarni sudac Mateo Beusan objasnio je da je penal bio čist.

No, malo se pisalo o tome kako je penal pucao Lionel Messi, drukčije nego to inače radi. Pucao je snažno i visoko, a razlog je taj što je Livaković – koji je i Messiju pogodio stranu - na ovom turniru dominirao upravo kod raspucavanja penala. No, Messi je očito jako dobro proučio Livakovića koji je sve udarce obranio od izvođača koji su gađali nisko ili poluvisoko.

'S našim golmanima Martinezom i Rullijem detaljno sam proučio tehniku hrvatskog golmana i to posebno kod izvođenja penala. Ubrzo smo shvatili da uvijek do kraja čeka igrača, odnosno da mu oni zaletom, pogledom i položajem tijela otkrivaju gdje će pucati. Zato sam shvatio da ne smijem čekati, nego pucati što prije', kazao je Leo Messi za argentinske medije.

'Znate, svima koji protiv Livakovića čekaju teško je zabiti gol. Zato sam odlučio pucati onako kako sam to napravio i uspio sam', dodao je Messi koji je od prvog dana u misiji osvajanja svog prvog naslova svjetksog prvaka i ukupno trećeg za Argentinu,.

A ove izjave, kako je proučavao Livakovića, dovoljno govore koliko se pripremao za ovakav scenarij. Jer tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica da je Livaković obranio Messiju.

  • +87
Argentina - Hrvatska; SP u nogometu Katar 2022., 13.12.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal