prozvao je komisiju

Michael Phelps o doping skandalu: Samo naprijed i prijeđite na Prevarantske igre

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 07.08.2024 14:39
  • Objavljeno 07.08.2024 u 14:39
Bionic
Reading

Olimpijska legenda Michael Phelps kristalno je jasno iznio svoje osjećaje u vezi s 'varalicama' na Olimpijskim igrama jer nije povukao udarac, govoreći dužnosnicima kako se nositi s ovisnicima o drogama.

Phelps je najodlikovaniji olimpijac svih vremena nakon svojih nevjerojatnih podviga na vrhuncu svojih moći u plivanju. Ima ukupno 28 olimpijskih medalja, uključujući rekordne 23 zlatne medalje, na pet Olimpijskih igara.

Tijekom svoje legendarne karijere bio je podvrgnut strogom testiranju na doping, pa čak i dodatnom testiranju kako bi otklonio svaku sumnju u svoje pobjede u bazenu.

Plivači na ovogodišnjim Olimpijskim igrama također su se našli pod lupom, a kineski plivački tim je osvojio brojne naslovnice nakon što je devet njihovih plivača, koji su bili pozitivni na zabranjenu supstancu uoči Olimpijskih igara u Tokiju, osvojilo medalje u Parizu.

Zvijezda britanskog tima, Adam Peaty, kritizirao je kineski plivački tim, a Phelps vjeruje da bi jedan pozitivan test trebao rezultirati doživotnom zabranom.

'Ako ste pozitivni na testu, nikad vam se više ne bi smjelo dopustiti da se vratite i ponovno natječete. Vjerujem da je jedno i gotovo', objasnio je.

'Srce mi slama kad vidim kako ljudi četiri godine ulažu naporan napor da se pripreme za Olimpijske igre, a zatim im to oduzme netko tko vara.'

'Nije u redu. Zalažem se za to i uvijek ću se zalagati za to.'

39-godišnjak je zaključio: 'Samo naprijed i idite na Prevarantske igre. Zadržite Olimpijske igre vjerodostojnima.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal