HAJDUKOVO GORIVO

Milović: Samo čekamo da krene Torcidin huk

30.07.2013 u 14:34

Bionic
Reading

Nakon 'razbijanja' Splita s 3:0 i gotovo briljantne partije mladića Igora Tudora, Hajdukov stoper Goran Milović sretan i zadovoljan stao je pred novinare i najavio da cijela momčad jedva čeka europski ogled ovog četvrtka, na Poljudu koji će - sada je već sigurno - biti jako dobro popunjen

'Gruzijce još nismo pogledali, ali ekipa koja pobijedi Aalborg s 3:0 i preuzme status nositelja, dok je i prošle godine izbacila dva respektabilna kluba, sigurno je jako ozbiljna. Favoriti su, ali dobro ćemo ih proučiti. Nisu neprolazni, ali bit će tvrd orah', sažeo je Milović svoja očekivanja od susreta protiv Dila Gorija.

'Rezultat? Ha, naravno, što veća gol razlika, ali bez primljenog pogotka. Rezultati od 1:0 ili 2:0 bili bi vrlo dobri pred uzvrat.'

'Protiv Turnova u Splitu bilo je jako teško igrati zbog praznih tribina, bilo je teško motivirati se i osjetiti onaj adrenalin na praznom stadionu. Sve je odzvanjalo, čuo se svaki povik, nije bilo lijepo jer je izgledalo kao da se radi o trening utakmici. Već protiv Rijeke bilo je puno bolje, bilo je i tenzija i adrenalina, a ovoj mladoj momčadi puno je lakše uz navijače i njihovu veliku podršku. Kad krene naša igra i kad osjetimo huk s tribina, to nas samo dodatno ponese', objasnio je Milović.

'Pritisak? Da, pune tribine nekad djeluju tako, ali siguran sam da nakon Turnova pun stadion neće biti teret, nego veliki plus', dodao je Hajdukov stoper.

Torcidino izdanje protiv Rijeke sugerira da će i u četvrtak podrška biti vrhunska


Milović je potvrdio Tudorove riječi da je novi trener splitskog kluba krenuo s novom vizijom, primjetno je inzistiranje na pas-igri i posjedu lopte, što po svemu sudeći odgovara i igračima.

'U pripreme smo krenuli bez imperativa i rezultatskog pritiska. Svi su nas uvjeravali da ćemo ovakvim radom, pristupom i načinom treniranja igrati bolje i opuštenije. Da, rekli su nam da igramo 'od noge do noge', bez obzira na pogreške ili primljeni pogodak, da tome težimo i da će rezultati doći sami od sebe. Nismo iznenađeni uspjehom i moramo zadržati ovaj nivo, dok god nam tereni budu dopuštali, Neće biti lako zadržati kontinuitet, ali sve ćemo napraviti da što dulje zadržimo ovu visoku razinu', zaključio je Milović.

Hajduk je, inače, u utorak službeno objavio da je broj prodanih sezonskih ulaznica za ovu godinu prešao pet tisuća, brojač koji se nalazi na klupskoj web stranici zaustavio se na točno 5.070. Kako je u pretplatu uključena utakmica trećeg pretkola Europske lige protiv Dila Gorija, ali i eventualni play-off za ulazak u skupine ovog natjecanja, očekuje se da će s oko 6.500 pretplatnika ove godine biti oboren rekord...