TRIJUMF U LATVIJI

Mlada reprezentacija izborila play-off za EURO U-21

03.09.2014 u 19:58

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija do 21 godine uspješno je zaključila prvi dio kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2015. u Češku

Izabranici Nenada Gračana pobjedom u Latviji kao prvaci skupine 5 izborili su sudjelovanje u play-offu u kojem će biti ukupno 14 reprezentacija (svi pobjednici skupina - njih 10 i najbolje četiri drugoplasirane momčadi). Oni će se međusobno sučeliti i sedam nacionalnih sastava plasirat će se na završnicu u Češku, dok je osmi član europske smotre do 21 godine domaćin.

Hrvatska je u Latviji (Jelgava) zaigrala u oslabljenom sastavu, jer je izborniku Nenadu Gračanu nedostajalo čak 15-ak važnih igrača (Kovačić, Jedvaj, Pašalić, Vrsaljko, Halilović, Brozović, Pjaca Šimunović, Šitum, Močinić, Vlašić...), no svejedno jesu pronašla put do trijumfa s kojim je osigurala prvo mjesto ispred Švicarske, Ukrajine, Latvije i Lihtenštajna.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, igralo se čvrsto, a Hrvatska je bila bolja, no ne dovoljno da bi se zatresla mreža domaćina. Otvorilo se u nastavku...

Naša reprezentacija povela je u 48. minuti, Rebić je bio asistent, a Bagarić strijelac. Četiri minute kasnije već je bilo 2:0 za mlade ‘kockaste’. Župarić je izborio jedanaesterac, a siguran s bijele točke bio je Rebić.

Latvija se ipak nije predala te je smanjila preko Gutkovskisa u 55. minuti, ali u 70. Župarić je pogodio za 3:1 i tako suigračima priskrbio mirnu završnicu. Do kraja utakmice više nije bilo pogodaka i hrvatsko slavlje moglo je početi.