REMI U MADRIDU

Mourinho ljut: Zabili smo tri gola, a priznali nam dva

07.11.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Kao i toliko puta u karijeri, trener Real Madrida Jose Mourinho kritizirao je suca, nakon što je njegova momčad kao domaćin odigrala 2:2 protiv dortmundske Borussije u 4. kolu D skupine Lige prvaka

Nakon što su gosti dva puta vodili, jedan bod je 'kraljevima' spasio Mesut Özil iz slobodnog udarca u 89. minuti. Mourinho, svejedno, smatra da je njegova momčad trebala pobijediti.

'Moram reći da sam razočaran s remijem, jer smo zabili tri gola na utakmici, a priznata su nam samo dva', započeo je Portugalac.

Aludirao je na situaciju s početka drugog dijela, kada je njegovoj momčadi poništen pogodak Jose Callejona zbog zaleđa.

'Jose je bio sjajan, svjež i dinamičan. Zabio je regularan gol. Momčad je odradila odličan posao na terenu. Navijači su bili na visini zadatka i bodrili su nas cijelu utakmicu. Da sam ja bio jedan od njih, bilo bi mi drago što sam svjedočio ovakvoj utakmici', rekao je Mourinho.

Real Madrid je na drugom mjestu na ljestvici, s bodom manje od Borussije. Na upit hoće li eventualno drugo mjesto na kraju natjecanja po skupinama utjecati na njegovu momčad, odgovorio je:

'To nije nikakav problem. Osvajao sam Ligu prvaka i ranije kada su moje momčadi bile druge u skupini.'

Iskreno je trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp priznao da je njegova momčad imala sreće u utorak navečer kada je izborila remi (2:2) protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu.

Njemački prvak je u 4. kolu skupine D Lige prvaka dvaput vodio, najprije pogotkom Marc Reusa, a potom i autogolom Alvara Arbeloe. Za 'kraljevski klub' su strijelci bili Pepe i Mesut Özil koji je konačnih 2:2 postavio u 89. minuti. Gosti su u drugo poluvrijeme ušli s vodstvom 2:1, ali su do kraja utakmice praktički bili pod opsadom domaćina.

'Imali smo ponešto sreće. Ako nemaš sreće na Bernabeuu, onda primiš osam golova. Teško je napraviti plan za gostovanje kod Reala budući da na svome terenu igra znatno agresivnije. Real se u drugom poluvremenu nametnuo, a mi nismo znali odgovoriti na to. Ne znam je li gol Callejona bio iz zaleđa, ali uopće mi ne smeta što je poništen', iskren je kao i obično bio Klopp.

'Ovo je dobar rezultat. Naš je plan bio ne raditi pogreške i držati loptu. Imali smo jasnu ideju i igrali dobro, a posebno smo dobro u drugom poluvremenu pokrivali Cristiana Ronalda', dodao je Klopp čija je momčad s osam bodova na vrhu skupine D, dok Real ima bod manje.

Liga prvaka, Skupina D, 4. kolo
Real Madrid 2 2 Borussia Dortmund
Strijelci
0:1 M. Reus (28') 1:1 Pepe (34')
1:2 M. Götze (45') 2:2 M. Özil (89')
Sastavi
I. Casillas
Pepe
R. Varane
Á. Arbeloa (77' Kaká)
S. Ramos
O. Xabi Alonso
L. Modrić (45' M. Essien)
C. Ronaldo
Á. Di María
G. Higuaín (45' J. Maria Callejón)
M. Özil
R. Weidenfeller
M. Julian Hummels
N. Subotic
M. Schmelzer
L. Piszczek
S. Kehl
I. Gundogan (80' I. Perišić)
K. Großkreutz
M. Reus (74' S. Bender)
R. Lewandowski
M. Götze (90' M. Leitner)
Žuti kartoni
K. Großkreutz 57'
M. Julian Hummels 65'