KRALJICA PARIZA

Najbolja! Iga Świątek razbila je Talijanku i osvojila svoj četvrti Roland Garros

08.06.2024 u 17:03

Bionic
Reading

Poljska tenisačica, prva igračica na WTA ljestvici, nakon tek nešto više od sat vremena igre pobijedila je Talijanku Jasmine Paolini i došla do novog Grand Slam naslova

Iga Świątek, najbolja svjetska tenisačica, osvojila je po četvrti put u karijeri Roland Garros; u subotnjem finalu na pariškoj zemlji Poljakinja je bila bolja od talijanske tenisačice Jasmine Paolini sa 6:2, 6:1.

Świątek je time došla do petog Grand Slam naslova u karijeri. Roland Garros je osvajala 2020., 2022., 2023. i ove godine, a tome je dodala i trijumf na US Openu 2022. godine. Današnjom pobjedom postala je najmlađa tenisačica u povijesti sporta s četiri pariške krune.

Za 28-godišnju Paolini je ovo finale bio uvjerljivo najveći uspjeh u karijeri, a Talijanka još nije okončala posao u Parizu. U nedjelju će sa svojom partnericom, sunarodnjakinjom Sarom Errani, igrati finale ženskih parova.

U finalu je Paolini kod 1:1 napravila break te povela 2:1 nakon čega je doslovno nestala s terena. Od tih 1:2 čak deset gemova u nizu je osvojila 23-godišnja Poljakinja koja je povela 6:2, 5:0 i time riješila dvojbe u ovom susretu, ako su uopće i postojale.

Bio je ovo treći međusobni meč Świątek i Paolini u karijerama, a Talijanka još uvijek nije osvojila ni set. Finalni meč je trajao tek jedan sat i osam minuta.