šok na san siru

Najbolji igrač Serie A odbio potpisati novi ugovor s Milanom, a onda mu je Zlatan Ibrahimović poslao znakovitu poruku...

16.06.2022 u 22:00

Bionic
Reading

Portugalski napadač Rafael Leao (23) ove je sezone za Milan odigrao 42 utakmice u svim natjecanjima te je zabio 14 golova. Samo u Serie A je zabio 11 golova uz još 10 asistencija, mahom u završnici kad su se 'rossoneri' borili za naslov prvaka. Nakon svega je Leao proglašen najboljim igračem Serie A u sezoni 2021/'22., a čelnici Milana odlučili su ga nagraditi novim ugovorom

Rafael Leao (23) definitivno je najveće otkriće ove sezone u talijanskoj ligi, mladi je portugalski napadač zabljesnuo te je ozljedama desetkovanu momčad Milana u samoj završnici sezone odveo do toliko željenog naslova prvaka.

'Uskočio' je Leao kad je bilo najteže, izbacio je iz momčadi našeg Antu Rebića te 'zacementirao' svoje mjesto na lijevom krilu. Više je nego zasluženo proglašen najboljim igračem Serie A u prošloj sezoni, a zbog svega su mu čelnici kluba odlučili ponuditi novi ugovor.

Jer Leao je na San Siro stigao u ljeto 2019. godine iz francuskog Lillea za 30 milijuna eura, a godišnji mu je ugovor vrijedan 'samo' 1.5 milijuna eura. Shvatili su čelnici Milana da je sad idealno vrijeme da mu ponude novi iako mu aktualni vrijedi do ljeta 2024. godine.

Navodno su mu ponudili novi ugovor do ljeta 2026. godine i to s tri puta većom plaćom. Leao bi odmah nakon potpisa zarađivao 4.5 milijuna eura na godinu plus bonusi s kojima tu svotu može 'podebljati' i na šest milijuna eura. No, Portugalac je sve šokirao i hladno odbio tu ponudu! Na San Siru je zavladala panika jer je Real Madrid već 'bacio oko' i poželio ga angažirati. 'Kraljevi' su, nakon što im je propao pokušaj dovođenja Kyliana Mbappea, spremni platiti do 130 milijuna eura odštete za sjajnog Portugalca. A tu ponudu, realno, ne mogu odbiti ni Milan ni Leao...

A onda se 'ukazao' on, Zlatan Ibrahimović (40)! Samo par sati nakon objave kako je Leao odbio novi ugovor, Zlatan je dvostruko mlađem suigraču poslao jasnu i nedvosmislenu poruku.

  • +5
Sassuolo - AC Milan, Serie A, 22.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

Neslužbeno je Ibrahimović potvrdio kako će i sljedeće sezone igrati za 'rossonere', ali doslovno za sitniš. Odlučio je Zlatan potpisati ugovor prema kojem će zaraditi samo dva milijuna eura plus bonusi!

Na žalost, Ibra će sigurno propustiti prvi dio sezone jer se odlučio na operaciju koljena te se njegov povratak na terene očekuje početkom sljedeće godine.

U isto vrijeme talijanski mediji bliski Milanu tvrde kako će Ibrahimovićev ostanak sigurno utjecati na to da Leao razmisli o novom ugovoru. Uz sve to, Portugalac je navodno imao važnu ulogu u dovođenju svog reprezentativnog suigrača Renata Sanchesa na San Siro. Navodno ga je baš Leao nagovorio da se priključi momčadi talijanskog prvaka, a Milan će Lilleu za Sanchesa platiti odštetu od čak 20 milijuna eura!