PROBLEMI ZA BROJA 1

Najbolji tenisač svijeta dvaput pao na doping testu; evo kako je kažnjen

20.08.2024 u 16:57

Bionic
Reading

Jannik Sinner, svjetski teniski broj 1, u ožujku je dvaput bio pozitivan na doping testu. Ipak, Talijan je oslobođen optužbi.

U Sinnerovom organizmu na turniru u Indian Wellsu pronađena je niska razina klostebola - steroida koji se može koristiti za jačanje mišićne mase. Osam dana kasnije novi test je potvrdio rezultate prvog.

Sinner je zbog toga automatski suspendiran, ali je odmah uspješno osporio suspenziju i nastavio igrati turnire. Istraga je kasnije pokazala da je nesvjesno bio kontaminiran preko fizioterapeuta pa je oslobođen optužbi.

Naime, fizioterapeut je koristio sprej koji sadrži klostebol i koji se može kupiti bez recepta u Italiji kako bi tretirao posjekotinu na vlastitoj ruci, a zatim je masirao Sinnera.

Sinner je kažnjen oduzimanjem 400 bodova osvojenih za polufinale u Indian Wellsu i s 325 tisuća dolara zarađenih na tom turniru.

'Sada mi je najvažnije ostaviti ovaj iznimno nesretni period iza sebe. Nastavit ću činiti sve što je u mojoj moći kako bih osigurao usklađenost s anti-dopinškim programom. Imam tim oko sebe koji je vrlo pedantan u poštivanju pravila', rekao je Sinner, aktualni osvajač Australian Opena igranog u siječnju.