serie a

Dirljive poruke s Fiorentinina stadiona u čast preminulog kapetana

11.03.2018 u 17:23

Bionic
Reading

Nogometaši Juventusa opet su prvi u Seriji A nakon što su u 27. kolu kod kuće pobijedili Udinese s 2:0, dok je dvoboj u Firenci protekao u oproštaju od preminuloga kapetana Davida Astorija.

Fiorentina je slavila u protiv zadnjega Beneventa (1:0) u prvoj utakmici nakon što je ostala bez kapetana Davidea Astorija koji je iznenada preminuo prije tjedan dana. 

Stadion Artemio Franchi danas je bio u znaku Astorija, veliki dio navijača došao je u dresu s brojem 13 kojeg je nosio preminuli kapetan, kao i svi igrači Fiorentine, predvođeni novim kapetanom Milanom Badeljem. Jedini gol na utakmici polučio je Vitor Hugo u 25. minuti. 

  • +15
Serie A, Fiorentina - Benevento Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +10
Davide Astori Izvor: Profimedia / Autor: Giacomo Morini/Pacific Press/Alamy Live News

Juve se vratio na vrh pobjedom protiv Udinesea s 2:0, a dvostruki strijelac bio je Paulo Dybala (20, 49), dok je Higuain u 38. minuti promašio penal.

Mario Mandžukić je ušao u igru kod Juvea u 74. minuti, a s klupe je ušao i hrvatski dvojac kod Udinesea - Stipe Perica u 61., a Andrija Balić u 70. minuti. 

Crotone je u bijegu s dna kod kuće s čak 4:1 pobijedio Sampdoriju, a hrvatski napadač Ante Budimir nije bio u sastavu Crotonea, dok je Ivan Strinić ostao na klupi gostiju.

Lazio se spasio poraza kod Cagliarija (2:2) golom Immobilea u petoj minuti sudačke nadoknade. U derbiju začelja Sassuolo i SPAL su odigrali 1:1, a Atalanta je odnijela bodove iz Bologne (1:0). 

Kasnije igraju Genoa i Milan te Inter i Napoli. 

Vodi Juventus s 71 bodom ispred Napolija (69) i Rome (56). Na dnu su Crotone (24), Sassuolo (24), SPAL (24), Verona (22) i Benevento (10).