DAN PO DAN

Najimpresivnija momčad nakon originalnog Dream Teama se suočila s velikim problemom

13.07.2024 u 16:27

Bionic
Reading

Izbornik američke košarkaške reprezentacije Steve Kerr bio je u subotu umirujući zbog ozljede potkoljenice Kevina Duranta, koja je spriječila trostrukog osvajača zlatne olimpijske medalje da trenira sa ostalim reprezentativcima posljednja dva tjedna uoči Olimpijskih igara u Parizu

Kerr, koji se javio iz Abu Dhabija gdje reprezentacija SAD-a nastavlja s pripremama za Olimpijske igre, rekao je da je uvjeren da će Durant biti dobro.

'On zasad neće trenirati s momčadi, te će nastaviti raditi individualno', rekao je Kerr u subotu o svojoj zvijezdi koja već dva tjedna pati od istegnuća lista.

'Ostalo je još nekoliko tjedana do konačne odluke o sastavu momčadi, tako da idemo dan po dan. Uvjereni smo da će igrati.'

Američka momčad izgleda kao Dream Team sa imenima poput LeBrona Jamesa, Stephena Curryja, Kevina Duranta, Anthonyja Davisa, Anthonyja Edwardsa i nedavno okrunjenih NBA prvaka Jaysona Tatuma i Jruea Holidaya iz Boston Celticsa.

S ovom momčadi, najimpresivnijom od slavnog Dream Teama iz 1992., Sjedinjene Države ciljaju na petu uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju i ukupno 17. naslov. Amerikanci će u Abu Dhabiju odigrati dvije pripremne utakmice protiv Australije (15. srpnja) i Srbije (17. srpnja).