HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Nakon gola o kojem bruji Španjolska oglasio se i strijelac Luka Sučić

07.10.2024 u 18:38

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Sučić sretan je što je u nedjelju zabio svoj prvi gol za Real Sociedad, ali je rekao da mu je žao što ekipa nije pobijedila Atletico Madrid.

'Bili smo bolji tijekom 90 minuta i zaslužili više od neriješenog rezultata, više od jednog boda', izjavio je 22-godišnji veznjak u izjavi za klupske medije.

Sučić je u 84. minuti udarcem iz daljine lijevom nogom izjednačio rezultat na 1:1. To mu je prvi pogodak za Baske od kada je prije dva mjeseca stigao u San Sebastian.

'Sretan sam zbog svog prvog gola ovdje, i to lijepog gola, ali bilo bi mi draže da smo pobijedili', rekao je.

'No dobro, u konačnici sam zadovoljan što idemo prema naprijed. Moramo se sada fokusirati na iduću utakmicu', dodao je.

Sučiću, koji je ljetos došao iz austrijskog Salzburga, to je bio sedmi nastup u prugastom plavo-bijelom dresu Real Sociedada. Bio je u udarnoj postavi u posljednjih pet utakmica španjolskog prvenstva.

Real Sociedad, lani šestoplasirani u prvenstvu, slabije je ušao u sezonu. Trenutno zauzima 15. mjesto među 20 klubova Primere.

'Zadnjih pet utakmica smo igrali dobro, a nastavimo li tako vratit ćemo se pobjedama', izjavio je trener Imanol Alguacil.

Španjolski mediji pohvalili su nastup Sučića.

'Zabio je svoj prvi gol za Real Sociedad, i to na spektakularan način, iznenadivši iz daljine vratara Jana Oblaka', izvijestile su novine Marca. 'Spasio je bod važan za podizanje morala momčadi', dodao je taj dnevnik sa sjedištem u Madridu.

Lokalne novine Diario Vasco istaknule su kako je Sučićevo 'umjetničko djelo spasilo bod' Real Sociedadu.

Standings provided by Sofascore