postao bi treći najskuplji igrač u povijesti Reala

Nakon katastrofe u El Clasicu Perez povukao očajnički potez; za 18-godišnjaka ponudio 110 milijuna eura

27.10.2024 u 21:06

Bionic
Reading

Real Madrid priprema senzacionalnu ponudu za veznjaka PSG-a Warrena Zaire-Emeryja, prenose španjolski mediji.

Nakon debakla na Bernabeuu i teškog 0:4 poraza od Barcelone, predsjednik Reala Florentino Perez navodno je složio ponudu vrijednu vrtoglavih 110 milijuna eura za privlačenje ovog talentiranog 18-godišnjaka u Madrid. Iako PSG nema financijsku potrebu za prodajom Zaire-Emeryja, Real vjeruje da bi visoka ponuda mogla nagnati pariški klub na razmatranje prodaje, unatoč potencijalu koji francuski veznjak nosi.

Ovaj potez Real Madrida dolazi kao logičan slijed, s obzirom na potrebu za pojačanjima u veznoj liniji nakon umirovljenja Tonija Kroosa te vjerojatnog odlaska Luke Modrića iz kluba na ljeto. Navodno je jedan od ključnih faktora koji bi mogao osigurati Carlu Ancelottiju nastavak angažmana na klupi Reala upravo rješenje problema u veznom redu. Pronađe li Ancelotti kratkoročno rješenje i uđe u pozitivan niz, Perez bi mu, kao nagradu, mogao osigurati novo vrhunsko pojačanje u vidu Zaire-Emeryja.

Ako bi došlo do ovog transfera, mladi Francuz bi se priključio među najskuplje Realove akvizicije. Najskuplji transfer u povijesti kluba i dalje drži Eden Hazard, za kojeg je 2019. godine Chelsea dobio 120 milijuna eura, dok je Jude Bellingham prošle godine stigao iz Borussije Dortmund za 113 milijuna eura.

U međuvremenu, Ancelottiju se, barem tako pišu španjolski novinari, trese stolica i nakon katastrofe protiv Barcelone sve su glasnija šuškanja da bi Perez mogao ponovno posegnuti za Zinedineom Zidaneom, koji je od 2021. godine slobodan trener.

Standings provided by Sofascore