ublažene sankcije

Napokon dobre vijesti za Matea Kovačića i njegove suigrače; Chelsea ipak smije prodavati ulaznice za svoje utakmice

23.03.2022 u 22:50

Bionic
Reading

Navijači aktualnog europskog nogometnog prvaka Chelseaja moći će kupovati ulaznice za gostujuće utakmice svoje momčadi, utakmice Lige prvaka, FA Kupa te utakmice ženske ekipe nakon što je britanska vlada klubu izmijenila posebnu licencu za poslovanje u uvjetima sankcija

No, Chelsea neće imati nikakvih prihoda od prodaje ulaznica već će sav prihod ići organizatorima natjecanja.

Zabrana prodaje ulaznica Chelseaju je nametnuta nakon što je pod sankcije britanske vlade potpao njegov vlasnik Roman Abramovič zbog ruske invazije na Ukrajinu.

'Otkako je Roman Abramovič dodan na listu osoba koje se nalaze pod sankcijama zbog povezanosti s Vladimirom Putinom, vlada je tražila rješenje da klub može nastaviti nastupati, a da sankcije i dalje budu na snazi. Zahvalio bih se navijačima na strpljenju dok smo s nogometnim dužnosnicima pronašli rješenje', kazao je britanski ministar sporta Nigel Huddleston.

Chelsea za svoje domaće prvenstvene utakmice neće smjeti prodavati ulaznice svojim navijačima, dok će gostujući navijači smjeti kupovati ulaznice za utakmice na Stamford Bridgeu, a prihod će ići Premier ligi.

  • +7
Lille - Chelsea (uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: Yoan Valat

Konkretno, Chelsea u travnju gostuje kod Real Madrida u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a ublažavanje mjera znači da će Chelsea moći prodavati, ali neće dobiti novac od prodanih ulaznica. U isto vrijeme Chelsea i dalje ne može prodavati ulaznice za domaće utakmice Premier lige svojim navijačima, ali gostujući navijači sada mogu kupiti karte.

Navijači Chelseaja će moći pratiti polufinale FA Kupa na Wembleyju protiv Cristal Palacea, a prihod od prodanih ulaznica će dobiti organizator, odnosno Engleski nogometni savez (FA).