TO MU NIJE TREBALO

Naša trenerska senzacija, koja je blizu titule, jednom izjavom zatvorila si vrata svih hrvatskih klubova

12.05.2018 u 12:35

Bionic
Reading

Iako na početku trenerskog puta, Ivan Leko nezaustavljivo juri prema naslovu prvaka Belgije. Nekadašnji reprezentativac Hrvatske govorio je o završnici prvenstva, ali se osvrnuo i na našu ligu

Club Brugge u zadnja dva kola belgijskog prvenstva ulazi s četiri boda prednosti, a zadnja pobjeda stigla je kod Charleroija nakon preokreta 3-1.

'Kad je jedna ekipa cijelu godinu prva kao što smo mi bili, nije lako igrati pod pritiskom, tako da je jako bilo bitno kako je momčad izreagirala. Nesretno smo primili gol iz penala 1:0 i onda smo mentalno pokazali da smo jako spremni i moćni i ovo je velika pobjeda', rekao je Leko za RTL televiziju.

Slijedi derbi u Liegeu.

'Sad je to utakmica sezone, oni su najbolja ekipa u playoffu, uzeli su najviše bodova, a mi smo najbolja ekipa u sezoni. To su sad realno finale finala. Nismo osigurali da odmah kažem. Već smo ove godine imali pet utakmica koje su nam osiguravale titulu. Imali smo previše negativnih iskustava pa nema kalkulacija', kazao je.

Sporting Charleroi - Club Brugge 1-3 Izvor: Društvene mreže

Negativnih iskustava bilo je i u prošlom kolu nakon Bruggeovog poraza od Anderlechta. Leko je burno reagirao na suđenje.

'To je prvi poraz nakon dvije godine i nakon strašno velike polemike u Belgiji jer smo jako oštećeni za dvije velike pogreške, što se ne smije dogoditi u nogometu, pogotovo video sudac - on im dovoljno vremena, može 5, 6 puta pogledati situaciju.'

Situacija u hrvatskoj ligi Leku pretjerano i ne zanima.

'Ja sve manje i manje pratim hrvatsku ligu jer je postala sve dosadnija i dosadnija nažalost umjesto da postane sve bolja i bolja', istaknuo je Leko.

Pomalo neobično od Leke, jer je hrvatsko prvenstvo baš zadnje dvije sezone jako zanimljivo, Dinamova dominacija je prekinuta, a ove godine Hrvatska još nema prvaka pa odluka pada u zadnja dva kola. Izjava koja mu definitvno nije trebala i koja sigurno nije sjela niti jednom prvoligaškom klubu u Hrvatskoj.