NEDJELJNI SUSRET

Navijači Hajduka na dijelu tribina u Velikoj Gorici ne smiju imati klupska obilježja

16.09.2023 u 11:16

Bionic
Reading

U nedjelju s početkom u 17 sati u 8. kolu SuperSport HNL-a Gorica pred rasprodanim tribinama dočekuje lidera prvenstva splitski Hajduk (MAXSport 1, MAXtv).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ulaznica u prodaji nema već tri dana, ali i oni s ulaznicama moraju znati pravila igre:

'Ovim putem obavještavamo navijače da su sve ulaznice za utakmicu Gorica - Hajduk (nedjelja, 17:00 sati) - rasprodane! Riječ je o ulaznicama za zapadnu tribinu Gradskog stadiona, dok su one za gostujući sektor na istoku, u prodaji isključivo preko Hajduka. Još jednom napominjemo da na dan utakmice na blagajnama neće biti prodaje ulaznica. Također, na zapadnu tribinu stadiona neće moći ući navijači s obilježjima gostujućeg kluba, a pod time se smatra odjeća, navijački rekviziti i bilo kakvi transparenti gostujućeg kluba', objavila je Gorica.

U ovom susretu na klupu Hajduka se vraća glavni trener Ivan Leko koji je odradio kaznu od pet utakmica suspenzije. Njegova momčad gostovanje u Velikoj Gorici dočekuje s prvog mjesta prvenstvene tablice s osvojenih 15 bodova u 6 utakmica, odnosno četiri više od prvog pratitelja Osijeka.

Hajduk je u posljednjem prvenstvenom kolu doživio neugodan poraz od Istre 1961 na Poljudu. Završne trenutci utakmice gostima su donijeli priliku iz koje su postigli pogodak te pobijedili rezultatom 1:0. U toj utakmici zaustavljen je pobjednički niz od pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda Hajduka na otvaranju nove prvenstvene sezone.

Tijekom reprezentativne stanke Bijelih su odigrali utakmicu 1/16 SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U srijedu su hajdukovci s ukupnih 6:0 pobijedili Omladinac iz Gornje Vrbe u susret koji je odigran u Slavonskom Brodu te se time plasirali u sljedeću fazu natjecanja.

Gorica je u aktualnoj sezoni osvojila ukupno 9 bodova u 6 odigranih kola i trenutno zauzima peto mjesto prvenstvene tablice. Nedavno je momčadi iz Velike Gorice preuzeo novi trener Dinko Jeličić koji u ovom susretu zbog prikupljena tri žuta kartona ne može računati na svog najboljeg strijelca Ndockyta.

Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Marjan Tomas iz Vladislavaca, a četvrti sudac je Ante Čulina iz Zagreba. VAR sudac je Ante Čuljak, a asistent VAR suca Ivan Vučković - obojica iz Zagreba.

Pred organizatorima je veliki izazov, a pred nama nogometna poslastica.

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.