oglasila se i legenda

Navijači Reala su Luki Modriću nakon debakla protiv Cityja poslali jasnu poruku

20.05.2023 u 13:22

Bionic
Reading

Real Madrid bi trebao produžiti ugovor kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću (37) nakon što istekne za mjesec dana, smatra 68 posto čitatelja španjolskog sportskog dnevnog lista Marca, koji su glasovali u anketi

Anketa je objavljena nakon što je aktualni europski prvak u srijedu ispao u polufinalu Lige prvaka, visokim porazom 4:0 na gostovanju kod Manchester Cityja.

Unatoč razočaranju u Madridu navijači misle da bi uprava Reala trebala dati nove ugovore svoj šestorici igrača s kojima suradnja završava 30. lipnja.

Branič Nacho Fernandez (77 posto), veznjaci Toni Kroos (73 posto), Marco Asensio (62 posto) i Dani Ceballos (60 posto) te napadač Karim Benzema (58 posto) također ovih dana očekuju razgovore s vodstvom kluba.

Oko 68 posto čitatelja u anketi smatra da bi na klupi trebao ostati trener Carlo Ancelotti kojem ugovor istječe tek dogodine, 30. lipnja 2024.

Real Madrid je ove sezone osvojio tri od šest mogućih trofeja. Do kraja španjolskog prvenstva ostala su još četiri kola, a Barcelona je osigurala naslov. Katalonci su također osvojili i Superkup dok je Real Madrid došao do Kupa kralja.

O cijeloj se situaciji u razgovoru za Marcu još jednom oglasio i Predrag Mijatović, legenda kluba i nekadašnji sportski direktor koji je jedan od najzaslužnijih za dolazak Modrića na Santiago Bernabeu 2013. godine.

'Kad dođem u Modrićevu kuću i vidim gdje drži trofeje, to je kao muzej. Ima 25 titula i Ballon d‘Or, zamislite vi to. A ja mu kažem: 'Lukita, sve će to jednog dana vrijediti puno više od svih tih novaca koje si uspio zaraditi kao nogometaš'. Jer je neponovljiv i nedostajat će nam. Sad se nadamo petnaestom naslovu u Ligi prvaka, možda iduće godine, možemo mu se nadati dokle god su tu Kroos, Modrić, Benzema, a doći će i dobri igrači u budućnosti. Ali zadnjih deset godina... Nadam se da sam u krivu, ali jednog dana ćemo sa sjetom pričati o ovom razdoblju Reala', komentirao je Mijatović te dodao:

  • +6
Polufinale Lige prvaka: Real Madrid - Manchester City, 9.5.2023. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

'Vođenje Reala posljednjih godina je fantastično. Otišli su igrači za koje su mnogi mislili kako je bez njih nemoguće pobijediti, ali pobijedili su. Doveli su mlade, a tu prije svega mislim na Viniciusa i Rodryga, zatim Camavingu, Tchouaménija i Valverdea, koji je skoro naše dijete. U nadolazećim godinama doći će više mladih igrača, s veteranima koji su jezgra momčadi, poput Modrića, Kroosa ili Benzeme, plus Courtoisa koji je sjajan golman.'

Nakon svega je Luka Modrić, s 37 godina najstariji igrač 'kraljevskog' kluba, uvršten i među 15 najboljih igrača ove sezone u španjolskoj ligi, izvijestila je La Liga.

La Liga i kompanija EA Sports organizirali su izbor 'Team of the Season' (Momčad sezone) u kojem su prikupili glasove publike putem interneta, glasove nominiranih igrača i odbora neimenovanih stručnjaka.

Bilo je nominirano ukupno 47 igrača iz 17 klubova.

Osim našeg Luke Modrića, među 15 s najvećim brojem prikupljenih glasova našli su se i Marc Andre Ter Stegen (Barcelona), Alejandro Balde (Barcelona), Eder Militao (Real Madrid), Joules Kounde (Barcelona), David Garcia (Osasuna), Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gabri Veiga (Celta Vigo), Fede Valverde (Real Madrid), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Karim Benzema (Real Madrid), Robert Lewandowski (Barcelona) i Vinicius Junior (Real Madrid).

Organizator je tako uvrstio jednog golmana, pet braniča, pet veznjaka i četiri napadača.

Modrić je ove sezone nastupio u 29 prvenstvenih utakmica. Kada se uzmu u obzir i sva druga klupska natjecanja odigrao je 48 susreta za Real ove sezone.