ZAUVIJEK MAJSTOR

Navru sjećanja... Novi čudesni dribling starog Ronalda

30.10.2015 u 10:16

Bionic
Reading

Teško je prisjetiti da je netko terenima dominirao kao Luis Nazario de Lima Ronaldo. Ronaldo zvani fenomen i danas u 40. godini života podsjeća koliko je raskošna njegova nogometna magija

Sjećate se Ronalda? Tko bi ga zaboravio. U tinejdžerskoj dobi doninirao je u dresu PSV-a, a pa za Barcelonu cijelom svijetu pokazao da je najbolji. Pogriješio je i otišao u Italiju gdje je kao najveća zvijezda Intera postao meta talijanskih obrambenih mesara koji su mu uništili noge i usporili karijeru.

Igrao je još, jer je bio najbolji, za Real, Milan i Corinthians,  ali najbolje dane nije uspio dosegnuti. Oprostio se prije četiri godine i na kraju karijere čak bio i meta poruga. S Brazilom je osvojio dva mundijala, i oprostio se s 414 službenih golova od kojih je dobar dio i danas mjerna jedinica za strijelce.


Bio je uglavnom nezaustavljiv, a dio svog talenta pokazao je i na haklu 'pet na pet', gdje je nekom ambicioznom sirotanu u argentinskom dresu prodao nogometni štos kojega nema u knjigama. Lijevom na stajnu desnu, lopta kroz noge, Ronaldo prema novom driblingu... Neke stvari se ne zaboravljaju, a fenomen ih ima u genima.