veznjak pred novim izazovom

Nekadašnja velika nada Dinama karijeru nastavlja u poljskoj Cracoviji, a trebao je biti nova 'plava desetka'

06.02.2020 u 09:00

Bionic
Reading

Ivan Fiolić posuđen je poljskoj Cracoviji nakon što je šest mjeseci proveo u ciparskom AEK-u

Nekadašnja velika nada Dinama i jedan od talentiranijih veznjaka koji su prošli kroz maksimirski klub Ivan Fiolić novo je ime u redovima poljske Cracovije. Fiolić je trebao biti nova Dinamova desetka, ali ipak je u ljeto 2018. godine prodan Genku.

Dinamo je tada na njemu zaradio dva i pol milijuna eura, ali odlazak u Genk nije se pokazao kao pravi potez. Iako je osvojio naslov prvaka Belgije u njemu je sudjelovao tek u osam utakmica u toj sezoni pa je prošlog ljeta posuđen ciparskom AEK-u.

Za AEK je u 13 utakmica zabio tri gola i upisao dvije asistencije, a dobre igre na Cipru su 24-godišnjeg hrvatskog veznjaka dovele do nove posudbe, ali u jaču ligu. Njegov novi klub Cravocija se nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice u poljskoj Ekstraklasi sa samo dva boda manje od Legije pa će Fiolić imati uzbudljivo proljeće u kojem će se boriti za naslov prvaka.

Fiolić je karijeru počeo u Dinamu, a osim za 'modre' u HT Prvoj ligi je nastupao i za Lokomotivu. Bio je član svih mlađih selekcija Hrvatske od U-17 do U-21 za koju je odigrao devet utakmica.