borba za polufinale

U reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa desetkovana Rijeka dočekuje Dinamo u spektaklu koji ne smijete propustiti

05.02.2020 u 10:58

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u četvrtfinalu Kupa dočekuju Dinamo na svojoj Rujevici u reprizi prošlogodišnjeg finala (17.00, HNTV, kanal 407. MAXtv-a)

Repriza lanjskog finala Kupa odigrat će se na Rujevici gdje će branitelj naslova Rijeka ugostiti Dinamo. U Puli je Rijeka iznenađujuće savladala favorizirani Dinamo, a opći je dojam bio da je tadašnji Rijekin trener Igor Bišćan nadmudrio Nenada Bjelicu, piše dvoznak.com.

Bez obzira na osvojeni trofej Bišćan je uskoro napustio klub, baš kao i Kvržić koji je bio kapetan Rijeke u Puli, a momčad je pod vodstvom novog trenera Simona Rožmana posljednjih mjeseci podosta oscilirala s izvedbama. Solidnim je rezultatima Rijeka zaključila prvi dio prvenstva, ali u prvom kolu nastavka podbacila je upisavši poraz na gostovanju kod Lokomotive uz poprilično lošu izvedbu u Kranjčevićevoj.

Ždrijeb četvrtfinala Kupa definitivno nije pomazio Rijeku, Rožman ima problema s ozljedama, ali svi u klubu se nadaju da uz pomoć navijača na Rujevici mogu napraviti iznenađenje. Rožman zna da njegova momčad protiv Dinama mora pokazati bolje lice od onog viđenog protiv Lokomotive.

'Nakon slabijeg izdanja protiv Lokomotive imamo novi izazov da pokažemo više boljih stvari. Najlakše je sada tražiti alibije da nekoga nema, ali ja vjerujem igračima, a oni imaju želju i to se vidi. Nakon Lokomotive nisam bio ljut, već razočaran. Sve radimo u najboljoj vjeri, dečki imaju podršku u struci, a ja u njima vidim kvalitetu koja bi morala odgovoriti na ciljeve kluba. Dinamo je sigurno favorit, no Kup je samo jedna utakmica i uvijek se može prirediti iznenađenje. Siguran sam i da ćemo imati dobru podršku s tribina, to nam mnogo znači', rekao je trener Rijeke.

Situacija s izostancima daleko je od idealne za Rožmana budući da u konkurenciji za nastup zbog ozljeda neće biti prvi vratar Prskalo, novopridošli stoper Galović, polivalentni defenzivac Capan, te važni veznjak Pavičić, a upitno je i hoće li moći zaigrati bolesni krilni napadač Acosty koji nije trenirao punim intenzitetom posljednjih dana.

Proteklog tjedna potvrđen je izlazni transfer napadača Puljića, stoga se Rožman mora nadati da će njegov glavni golgeter Čolak imati svoj dan protiv Dinama. Dinamo je u nastavak sezone krenuo bez najveće zvijezde Danija Olma koji je već počeo tresti suparničke mreže u dresu RB Leipziga, ali i pobjedom nad Slaven Belupom.

Slaven je dobro otvorio utakmicu pred svojim navijačima u Koprivnici, no Dinamo je brzo preuzeo kontrolu nad igrom i na kraju je dominaciju okrunio golovima Ivanušeca krajem prvog i Petkovića početkom drugog poluvremena. Priveli su Bjeličini igrači rutinski utakmicu kraju i nisu se previše trošili budući da su bili svjesni da je pred njima četvrtfinale Kupa i zahtjevno gostovanje na Rujevici.

Bjelica dodatan motiv pred utakmicom s Rijekom vidi u lanjskom finalu Kupa.

'Mislim da smo u tri ovosezonske utakmice protiv Rijeke pokazali koliko nam je bio bolan taj rezultat iz Pule. Motivira nas poraz u finalu Kupa i zbog toga vjerujem da će moji igrači sada pokazati da su bolji. Ne obaziremo se na sastav suparnika i eventualne probleme koje ima s izostancima jer mi uvijek gledamo sebe i svoju igru. Želimo biti na razini potrebnoj koja za pobjedu koja donosi polufinale Kupa. Budu li naši igrači na terenu izvršavali svoje zadatke, izgledi za našu pobjedu bit će veliki. Na Rujevici je uvijek teško i dobra je atmosfera, ali već smo pokazali da tamo možemo pobijediti', kaže trener Dinama.

Zbog ozljeda u konkurenciji za nastup protiv Rijeke neće biti veznjaci Ademi i Ivanušec, te napadači Atiemwen i Kulenović. Kapetan Ademi proteklog je tjedna potpisao novi dugogodišnji ugovor s klubom.

Susret Dinama i Rijeke možete gledati na HNTV-u, na 407. kanalu MAXtv-a.