kakav meč!

Neporaženi hrvatski nokauter najavio idućeg protivnika; pobjedom je na korak do Canela!

13.08.2024 u 20:59

Bionic
Reading

Protivnik u Kölnu 7. rujna bit će 33-godišnji Rumunj Catalin Paraschiveanu, boksač s impresivnim skorom od 22 pobjede i 2 poraza u karijeri, ali uz samo osam nokauta.

Hrvatski boksač Luka Plantić uskoro će prvi put braniti WBC-ov International naslov u supersrednjoj kategoriji, koji je osvojio u travnju nokautirajući Britanca Jacka Cullena u petoj rundi. Ovaj 27-godišnji boksač s perfektnim omjerom 9-0, od čega osam pobjeda nokautom, odradit će svoj deseti profesionalni meč.

'Znamo da je kontraš i osvajač titule prvaka Mediterana. Treneri i ja moramo sjesti i analizirati njegove slabosti. Meč će uskoro biti održan, ali ćemo se u kratkom vremenu temeljito pripremiti za protivnika', izjavio je Plantić za Index.

Dva mjeseca nakon posljednjeg meča Rumunja, Plantić je u prosincu 2022. krenuo uzlaznom putanjom na WBC-ovoj ljestvici osvajanjem International Silver pojasa u supersrednjoj kategoriji, pobijedivši Khorena Gevora. Ovaj pojas je uspješno obranio dvaput, a u travnju ove godine podigao ga je na razinu WBC-ovog internacionalnog prvaka.

U lipnju je dodatno poboljšao svoj omjer brzim tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv Almira Škrijelja iz Crne Gore. Sada se priprema za prvu obranu tog pojasa, što mu predstavlja važan korak prema izazovu za titulu prvaka supersrednje kategorije, koju trenutno drži Canelo Alvarez.