GENIJE BEZ GRAND SLAMA

Nevjerojatne izjave; što će na to sve reći Đoković i Nadal?

29.04.2015 u 13:16

Bionic
Reading

Bivši trener Keija Nishikorija (25, peti na svijetu), Shuzo Matsuoka, pohvalno je govorio o najboljem japanskom tenisaču i s velikim optimizmom gleda na njegovu daljnju karijeru

Nishikori je osvojio devet turnira u pojedinačnoj konkurenciji, ali nijedan grand slam. Jednom je bio u finalu US Opena (2014), ali je tada položio oružje pred Marina Čilića.

Ipak, njegov bivši mentor Matsuoka smatra kako je samo pitanje vremena kada će njegov bivši štićenik osvajati najveće turnire.

'Kei udara lopticu jače i kontrolira svoje protivnike više nego što je to bilo prošle godine. Ima pristojne šanse da osvoji Roland Garros. Sigurno je da 'kuca na vrata'. Nisam pristran, ali on igra bolji tenis od Đokovića ili Nadala', izjavio je Matsuoka.

Nishikori je nedavno osvojio ATP u Barceloni na zemljanoj podlozi. Dobra je to najava pred drugi grand slam sezone koji se igra na najsporijoj podlozi.

'U ovom trenutku Kei dominira na zemlji odmah iza Đokovića. Mislim da ga nitko neće otpisati na Roland Garrosu, ima dobru priliku.'

Najbolje od Keija

Japanac je prošle godine bio razbijen u finalu US Opena iako su ga mnogi smatrali favoritom. No Čilić je slavio 6:3, 6:3, 6:3.

'Prije toga nikada nije bio u finalu grand slama i sigurno je osjećao pritisak. No pitanje je vremena kada će ga osvojiti', pričao je samouvjereno Matsuoka te dodao kako se Nishikori ne treba bojati velike četvorke (Federer, Nadal, Đoković, Murray).

'Kei može pobjeđivati ove igrače i ima veće šanse za osvajanje grand slama nego prošle sezone. U iduće, dvije, tri godine, ukoliko ostane zdrav, on će se probiti.'

I još nešto...

'Za mene postoje dva istinska genija tenisa – Federer i Nishikori. Njihov dodir, kreativnost. Kei još mora osvojiti grand slam, no on igra fantastičan tenis.'