NE SRAMI SE PRIZNATI

'Nisam znao da će Donna postati ovako dobra!'

15.01.2013 u 16:21

Bionic
Reading

Trener Donne Vekić David Felgate vjeruje da je pred njegovom tenisačicom velika budućnost zbog ogromne volje za radom i velikog srca.

Novinari na prvom teniskom Grand Slam turniru godine, Australian Openu u Melbourneu, su se uzvrpoljili nakon što su vidjeli igru i rezultat 16-godišnje hrvatske tenisačice Donne Vekić. Osječanka je, naime, u utorak postala najmlađa pobjednica na ovogodišnjem Australian Openu. U 1. kolu, ujedno i vlastitoj premijeri na jednom Grand Slam turniru, Donna je razbila Čehinju Andreu Hlavačkovu sa 6-1, 6-2 i sada je čeka bivša prva igračica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki

Samo recimo da je Hlavačkova, primjerice, na zadnjem Grand Slamu, US Openu, igrala u osmini finala.

'Petu godinu sam s njom i baš je lijepo. Upoznao sam je kad je imala 11 godina. Vrlo brzo smo se našli na istoj valnoj duljini. Ona je zbilja voljela i dalje voli raditi, učiti, slušati, napredovati, a ja volim trenirati i brinuti o njoj. Dobro nam ide,' rekao je Donnin trener David Felgate, te nastavio:

'Ne, nisam znao da može postati jako dobra. Mnogi to govore, kažu za nekoga, tko je već postao zvijezda, kako je to odmah na njemu vidio dok je bio dijete. Ja nisam i ne sramim se to reći. Vidio sam odmah na početku njenu ogromnu volju za radom. I ako sam rekao budi kod mene u 18 sati, ona je bila. I bez obzira na to što je morala doći iz Hrvatske, bez obzira na bilo što...'

Trener Felgate je dodao i sljedeće:

'Ima Donna mnogo prednosti, ona se stvarno sjajno kreće za tenisačicu takve konstitucije. Ona se ne boji niti izaći na mrežu, što je odlično jer ima predispozicije i za dobru volej igru. Također, prednost je što u Hrvatskoj raste i stasava tenisačica slične dobi, a to je Ana Konjuh. To može povući i jednu i drugu. I za kraj, mislim da su njeni najveći talenti glava i srce. To je može odvesti jako daleko,' rekao je čovjek koji je nekada brinuo i o Timu Henmanu, nekadašnjoj britanskoj teniskoj zvijezdi.