psk_2

francuzi su mirni

Ništa nisu pokazali na Euru, ali Deschamps ne brine: Sada kreće posve novo natjecanje!

Bionic
Reading

Sada kreće novo natjecanje, kreće nokaut faza, rekao je Didier Deschamps, izbornik francuske nogometne reprezentacije koja je osvojila drugo mjesto u skupini D.

U zadnjem, trećem kolu skupine Francuska je remizirala protiv Poljske 1-1, dok se na prvo mjesto probila Austrija koja je svladala Nizozemsku 3-2. U osmini finala Francuska će igrati protiv drugoplasiranog iz skupine E, a to mogu biti Rumunjska, Slovačka, Belgija ili Ukrajina.

'Odigrali smo dobro. Stvorili smo stvarno veliki broj prilika za pogodak, ali treba u svakom slučaju pohvaliti poljskog vratara koji je bio odličan. Nismo frustrirani zbog ovog remija, sada ionako kreće posve novo natjecanje. Mogli smo nakon 1-0 postići i drugi gol te time riješiti utakmicu, ali nismo uspjeli', komentirao je francuski izbornik Didier Deschamps.

  • +23
Francuska - Poljska, EURO 2024., 25.6.2024. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

'Želja je bila osvojiti prvo mjesto u skupini, ali očito nismo dali dovoljno sebe u ovom susretu. Moram pohvaliti i Poljsku koja je odigrala jako dobru utakmicu, pogotovo njihov golman', dodao je vezni igrač Adrien Rabiot.

Francuzi su zauzeli drugo mjesto u skupini D, a u idućem krugu čekaju drugoplasiranog iz grupe E.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal