Šteta

Ništa od povijesne medalje za hrvatski judo, Krišto u drami ostala bez bronce

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 30.07.2024 18:34
  • Objavljeno 30.07.2024 u 18:31
Bionic
Reading

Katarina Krišto nije uspjela, ostala je bez medalje na Olimpijskim igrama. Imala je dvije prilike za medalju, ali je izgubila polufinale pa potom i borbu za broncu.

Krišto je na olimpijskom turniru prvo svladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a onda je zlatnim bodom slavila protiv osme džudašice svijeta i jedne od favoritkinja Japanke Mike Takaichi. U četvrtfinalu je zlatnim bodom ipponom pobijedila Jisu Kim iz Južne Koreje.

U polufinalu je Meksikanka Prisca Awiti Alcaraz bila bolja od Krišto i u posljednjoj minuti je pobijedila ipponom. Hrvatska predstavnica je u borbi za broncu izgubila od Laure Fazliu s Kosova.

Presudila je treća opomena nakon minute i 23 sekunde dodatnog perioda. Borba je završila bez bodova, ali s dvije opomene za svaku od džudašica. U dodatnom periodu Krišto je nakon 1:23 minute igre ostvarila Wazari i praktički već počela slaviti broncu.

Međutim, nakon video pregleda 22-godišnja hrvatska džudašica je dobila treću opomenu zbog hvatanja ispod pojasa i pobjeda je pripala kosovskoj reprezentativki.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal