Morat će prodavati

Nogometni velikan u velikim problemima: Potrošili su 1,24 milijarde eura na pojačanja, a samo dva igrača su im u najboljih 30 u Europi

04.12.2019 u 06:53

Bionic
Reading

Juventus je od 2011. godine potrošio 1,24 milijarde eura i sada je primoran prodati neku od najvećih zvijezda kako bi pokrpao rupe u proračunu

Juventus je od 2011. godine do danas potrošio nevjerojatan iznos od 1,24 milijarde eura, a samo su dva njegova igrača završila među najboljih 30 u Europi u izboru za Zlatnu loptu. Calciomercato piše kako će Juve, da stvar bude još gora, morati prodati jednu od najvećih zvijezda da malo popravi svoje financije.

Cristiano Ronaldo je završio na trećem mjestu, a Matthijs de Ligt je bio 15. najbolji igrač u Europi, a taj rezultat je razočarao sve u klubu. Juventus je u razdoblju od 2011. godine do danas bio četvrti najveći potrošač na svijetu, a ispred su se našli samo Manchester City, Barcelona i PSG. Torinski sastav sada je primoran srediti svoje financije.

Iako im ekipa nije na najvećem nivou, morat će prodati jednu od najvećih zvijezda kako bi u kratkom vremenu dobili velik novac i popravili financijsku situaciju. Sportski direktor Fabio Paratici je odbio mogućnost prodaje Cristiana Ronalda pa se moraju okrenuti nekom drugom rješenju.

Talijanski mediji pišu kako će se riješiti 26-godišnjeg argentinskog napadača Paula Dybale koji je ove sezone u 17 utakmica zabio sedam golova i upisao četiri asistencije. Argentinac je u odličnoj formi i u Juventusu se nadaju da će mu do ljeta cijena još porasti pa će za njega dobiti debelo preko 100 milijuna eura i tako osigurati mir.