KALINIĆ NE STAJE!

Nova bomba s Poljuda! Nakon Džeke Hajduk započeo pregovore i s Beljom

27.06.2024 u 09:13

Bionic
Reading

Mladi nogometaš Dion Drena Beljo (22) sljedeće sezone neće igrati u njemačkom Augsburgu

Njegov tim aktivno traži novi klub u kojem će imati značajnu minutažu i važnu ulogu, s obzirom na to da je prošle sezone imao ograničeno vrijeme na terenu, skupivši samo 612 minuta u 27 nastupa i postigavši dva gola.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Na stolu su mu opcije iz nekoliko liga: Serie A, La Liga, nizozemska Eredivisie, austrijska Bundesliga, engleski Championship, njemačka Bundesliga II te jedan klub iz Hrvatske, Hajduk Split. Unatoč različitim interesima, čini se da je Beljo posebno zainteresiran za povratak u HNL, a posebno u klub poput Hajduka, gdje bi imao priliku za značajan napredak i veću minutažu.

Sportske novosti saznaju kako je Nikola Kalinić razgovarao s Beljinim agentom Srđanom Lakićem, te se čini da je Beljo otvoren za povratak u Hrvatsku nogometnu ligu. Isti izvor podsjeća da je Hajduk odlučan u namjeri da ne odustane od Josipa Brekala, koji će sigurno napustiti Fiorentinu, što dodatno otvara prostor za Beljin dolazak.

Podsjetimo kako se već duže vrijeme spominje da Hajduk radi sve kako bi u svoje redove doveo i Edina Džeku, slavnog napadača iz BiH, koji je prošle sezone zabio 25 golova za turski Fenerbahçe. Iako Hajduk i dalje ozbiljno računa na Džeku, taj transfer je okružen brojnim upitnicima. Ako Beljo dođe, postavlja se pitanje hoće li trener Gennaro Gattuso i dalje inzistirati na Džeki, s obzirom na to da bi u mladom hrvatskom napadaču dobio željenog centarfora.

Gattuso bi možda imao ideju upariti Džeku i Belju u napadu, dok bi iza njih stavio Marka Livaju kojeg ionako vidi u ulozi desetke. Ovaj potencijalni napadački trojac mogao bi donijeti novu dimenziju Hajdukovoj igri, kombinirajući iskustvo i mladost, navode Sportske novosti.

sve osim nogometa

Učitavanje...