U-21 REPREZENTATIVAC

Osijek doveo Dinamovog igrača, s njim u grad na Dravi stiže i bivša Miss sporta

26.06.2024 u 12:15

Bionic
Reading

Prvo novo ime na Opus Areni je reprezentativni veznjak U-21 selekcije Hrvatske koji u Osijek dolazi iz Dinama

Prvi je sve s Bijelo-plavima od ovoljetnih pojačanja dogovorio Marko Soldo, hrvatski reprezentativac u selekciji U-21.

Ovaj je dvadesetogodišnji igrač sredine terena stigao iz zagrebačkog Dinama, a prošlu je sezonu odradio na posudbi u redovima Gorice, potvrdio je NK Osijek.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Za Goricu je nastupio u 34 prvenstvene utakmice i postigao 3 pogotka od kojih jedan i Osijeku tijekom protekle jeseni.

Inače je iz Ljubuškog i karijeru je gradio u Širokom Brijegu, juniorima zagrebačkih Modrih i Dinamu II te jedno kraće vrijeme u Šibeniku gdje je također bio posuđen, kao i Goričanima. S Osijekom je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

'Kada je došao poziv iz Osijeka, shvatio sam da je to ovoga trenutka najbolja moguća opcija koju sam imao. Osjećaj po dolasku je fantastičan, za mene je ovo svakako jedno novo iskustvo i pravi izazov, neupitno i puno veća razina nego dosad. Značajno su veća i očekivanja, isto tako i odgovornost svakog igrača pa tako i mene, stoga ću i ja na terenu morati biti najbolji što znam i mogu. Spreman sam to pokazati, potvrditi igračke kvalitete i jedva čekam da sve krene. Ovdje sam zatekao najbolje uvjete koje jedan igrač može imati u Hrvatskoj i veselim se što ću raditi na toj razini jer sam i sam pravi profesionalac. Za mladog nogometaša koji želi raditi i napraviti iskorak to je idealna situacija', rekao je Soldo.

U Gorici je Marko znao imati više uloga u momčadi, ovisno i o sustavu kao i o prilagodbi nekim protivnicima i željenom načinu igre.

'Šestica mi je optimalno radno mjesto na terenu, u veznoj liniji. U toj ulozi zadnjeg veznog se najbolje osjećam. No, ukoliko trener bude od mene tražio da zaigram i na nekoj drugoj poziciji, neće mi biti problem, nije bio ni do sada. Uvijek Osijek izaziva određeni respekt kod nas koji smo do sada igrali protiv njega, bilo je uvijek pravo zadovoljstvo na terenu se suprotstaviti Bijelo-plavima, a sada će mi biti još i veće igrajući za jedan od najboljih hrvatskih klubova.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Zadovoljan je kako mu se karijera do sada razvijala, a sada je, kaže, spreman za novi izazov, dosad najveći otkako je profesionalac.

'Imam više od 50 službenih utakmica u HNL-u, u svom godištu mogu reći da sam među dva, tri igrača koji su redovito nastupali. Nastojat ću ostati u krugu reprezentativaca i boriti se konstantno za prvih jedanaest, baš kao i u svom sadašnjem klubu.'

Ovoga ljeta Marko je, inače, potpisao dva itekako važna ugovora za koje se već neko vrijeme pripremao. Naime, prije dolaska u Osijek i priključenja novim suigračima stupio je u brak sa svojom izabranicom, nekadašnjom tenisačicom i bivšom Miss sporta Hrvatske Bornom Mohač, koja odnedavno nosi prezime Soldo, objavio je NK Osijek

sve osim nogometa

Učitavanje...