NEMA ODMORA

Euro tek počeo, a Sopić je već na pripremama s Rijekom: Uigravat ćemo neke nove opcije

20.06.2024 u 11:35

Bionic
Reading

Rijeka je saznala suparnika u 2. pretkolu Europa lige; bit će to Paksi ili Corvinul, a Željko Sopić već danas započinje s prvom etapom priprema kod kuće. Nakon toga seli u Schladming gdje će odigrati četiri pripremne utakmice

Europsko prvenstvo tek je počelo, a nogometaši Rijeke započinju s pripremama za sljedeću sezonu. Nogometaši Željka Sopića saznali su svog suparnika u drugom pretkolu Europa lige, bit će to Paksi ili Corvinul, a prva kompetitivna utakmica nove sezone odigrat će se u gostima 25. srpnja.

Sopić je uoči početka priprema najavio sezonu i govorio o stanju u momčadi:

'Pred nama je pet tjedana priprema, planiramo odigrati dvije utakmice u Rijeci i četiri u Schladmingu. Imamo više vremena pa ćemo uigravati neke nove opcije, ali ono što smo radili proteklih devet mjeseci pokušat ćemo podići na višu razinu kao i raditi na fizičkoj pripremi', započeo je.

'Nadam se da ćemo se vrlo brzo ekipirati, nekim igračima smo dali slobodno nekoliko dana više budući da su igrali za svoje reprezentacije i oni se priključuju 25. lipnja, dok povratak Marka Pjace i Marca Pašalića ovisi o tome do kada će se zadržati na Europskom prvenstvu.'

Rijeka će kod kuće odigrati dvije pripremne utakmice, protiv Kopera i Primorja, a onda seli u Schladming, gdje će od 10. do 18. srpnja odigrati četiri utakmice. Prve tri protiv Nyiregyhaze, Karlsruhera i RB Leipziga, četvrtu protiv još neimenovanog suparnika:

'S obzirom na suparnike, kvalitetu terena i sve ostalo što zadovoljava naše potrebe odlučili smo se za Schladming. Morat ćemo ozbiljno krenuti i što bolje se spremiti jer računam da nas od 25. srpnja pa do početka rujna 11 utakmica', rekao je Sopić.

sve osim nogometa

Učitavanje...