velika prilika

Sopić sretan sa ždrijebom: Izbjegli smo Panathinaikos kojega su se mnogi bojali!

20.06.2024 u 08:55

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke će se u drugom pretkolu Europske lige suočiti s pobjednikom susreta između mađarskog Paksija i rumunjskog Corvinul Hunedoare

Utakmice su na rasporedu u Mađarskoj ili Rumunjskoj 25. srpnja, dok je uzvrat 1. kolovoza na Rujevici.

'Moramo biti zadovoljni ždrijebom, objektivno gledajući izbjegli smo Panathinaikos kojega su se mnogi pribojavali, tu je bio i par Elsborg – Pafos. Ne smijemo naravno podcijeniti nikoga jer jedino ako budemo maksimalno spremni imamo se pravo nadati dobrim rezultatima u Europi. Teško je nešto više reći u ovom trenutku, teško je procijeniti snagu suparnika. Naše pripreme počinju u četvrtak, naravno pogledat ćemo njihove utakmice u prvom kolu Europske lige i dobro analizirati suparnika. Nemam nikakvu želju što se tiče eventualnog suparnika, možda je najbitnije da je uzvratna utakmica na Rujevici i da pred našim navijačima imamo priliku ostvariti važan korak u Europskoj ligi', kazao je za web-stranicu Rijeke trener Željko Sopić.

Paksi je u ždrijebu drugog pretkola UEFA Europske lige zauzeo mjesto kao drugoplasirana momčad mađarskog prvenstva i pobjednik mađarskog Kupa, u čijem su finalu pobijedili Ferencvaros s 2-0. Ova momčad, sastavljena od mađarskih igrača, bila je jedno od najugodnijih iznenađenja prošle sezone, što su okrunili osvajanjem drugog trofeja u klupskoj povijesti, nakon Liga kupa iz sezone 2010./2011. Do sada su odigrali šest utakmica u UEFA Europskoj ligi, i to u sezoni 2011./2012., kada su u kvalifikacijama bili uspješniji od Santa Colome i Tromsa, ali su u trećem pretkolu ispali od Tromsa. Njihov najistaknutiji igrač je vratar Péter Szappanos, koji je dio mađarske reprezentacije na Europskom prvenstvu.

CS Corvinul Hunedoara, rumunjski drugoligaš, našao se u ždrijebu drugog pretkola UEFA Europske lige kao osvajač Rumunjskog kupa. Poput Paksija, njihovu momčad čine uglavnom rumunjski igrači, od kojih mnogi imaju značajno iskustvo u elitnom razredu rumunjskog nogometa. Osvajanje kupa predstavlja njihov najveći uspjeh od sezone 1981./1982., kada su završili kao trećeplasirani u prvenstvu i izborili plasman u Kup UEFA, gdje su prošli austrijski Grazer AK, ali su ispali od Sarajeva. Posljednju prvoligašku sezonu odigrali su 1991./1992. Najpoznatija nogometna ličnost u povijesti Corvinula je Mircea Lucescu, legendarni Rumunj, koji je u ovom klubu završio igračku i započeo trenersku karijeru.