oi pariz - tenis

Novak Đoković se oglasio nakon pobjede protiv Rafe Nadala: Navijači su ga vratili u život...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 16:54
  • Objavljeno 29.07.2024 u 16:56
Bionic
Reading

Prvi nositelj olimpijskog turnira tenisača u Parizu Srbin Novak Đoković plasirao se u 3. kolu svladavši 6-1, 6-4 svog velikog rivala Španjolca Rafaela Nadala u susretu 2. kola koji je bio njihov 60. međusobni dvoboj

Novak Đoković je dominirao prvim dijelom susreta, dobio je prvih pet gemova i 10 od prvih 11 te se činilo kako će u potpunosti deklasirati Rafu Nadala i to na terenu na kojem je Španjolac osvojio čak 14 Grand Slam naslova.

No, Nadal je uspio osvojiiti četiri gema zaredom, doći do 4-4 u drugom setu, ali snage za potpuni preokret nije bilo.

Omjer pobjeda u ovom rivalstvu sada je 31-29 za Đokovića, a ovo je bio njihov 11. susret na terenima Roland Garrosa i tek reća pobjeda Đokovića.

'Moralo se zakomplicirati, tako to bude u našim dvobojima, pogotovo na velikim stadionima, turnirima. Na ovom smo odigrali dosta na Roland Garrosu, Nadal ima dosta bolji skor kada je u pitanju zemlja...', kazao je Đoković nakon meča te nastavio:

'Ali posljednjih četiri ili pet godina sam uspijevao pronaći rješenja, nismo igrali dvije godine, bio je dosta ozlijeđen, osjetilo se. Udara lopticu odlično, ali kretnja... Publika se umiješala, podržala ga, vratila ga u život, počeo je igrati dobro, ja sam se povukao.'

  • +17
Novak Đoković - Rafael Nadal, tenis, Olimpijske igre Pariz, 29.7.2024. Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

Drugi je set bio puno napetiji...

'Počeo sam sumnjati u svoje udarce, dozvolio sam mu da preuzme poziciju na terenu. Kad sam ga brejknuo sa starim lopticama, znao sam da ću doći na ovu stranu, ako nađem dobre servise kao što sam imao na meč-loptu, da će biti sve u redu. Osim ta četiri gema od 4:0, igrao sam savršen meč i zadovoljan sam', pričao je Srbin te zaključio:

'Naravno da je rasterećenje, olakšanje kada nemate njega na putu kada je u pitanju zemlja, kad sam vidio ždrijeb, znao sam da će biti teško. Bio sam spreman, pred OI sam trenirao dobro, odigrao sam odlično, imao vremena da se spremim za Nadala i to rezultat i igra pokazuju.'

Đoković će u 3. kolu igrati protiv boljeg iz ogleda Nijemca Dominika Koepfera i Talijana Mattea Arnaldija.

Tijekom karijere Đoković je osvojio 24 Grand Slam naslova, ali još uvijek nema olimpijsko zlato. Nadal je, pak, osvojio 22 Grand Slam naslova, a ima i naslov olimpijskog pobjednika iz Pekinga 2008. u pojedinačnoj konkurenciji te iz Rija 2016. u konkurenciji parova.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal