Đoković - Nadal 6:1, 6:4

Đoković pobijedio Nadala; u prvom setu ga pregazio, u drugom viđena drama

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 16:48
  • Objavljeno 29.07.2024 u 15:34
Bionic
Reading

Novak Đoković u teniskom klasiku u drugom kolu Olimpijskih igara pobijedio je Rafaela Nadala sa 6:1, 6:4.

Nadal, 38-godišnji Španjolac i osvajač 22 Grand Slama, u posljednje vrijeme muči se s ozljedama i formom pa je Đoković u ovom meču bio veliki favorit. Bio je ovo ukupno njihov 60. međusobni meč, a Đoković je stigao do 31. pobjede.

U prvom setu Đoković je odjurio na 5:0 i tada je Nadal stigao do jedinog gema u prvom setu. U drugom je srpski tenisač opet rano došao do dva breaka prednosti. Nadala, dvostrukog olimpijskog pobjednika, tada su mnogi otpisali, ali je on osvojio četiri gema zaredom i potpuno se vratio u meč.

U devetom gemu drugog seta viđena je prava drama, Đoković je stigao do tri prilike za break. Na prvoj nije vratio servis, na drugoj je Nadal odigrao sjajno na mreži, a na trećoj je prvi nositelj pogriješio iz bekenda. Ipak, na četvrtoj break-lopti nije bilo spasa Nadalu nakon fenomenalnog drop-shota. U idućem gemu Nadal je stigao do 30-30, Đoković je sjajnim servisom izborio prvu meč-loptu i odmah ju je iskoristio asom za prolazak dalje.

  • +17
Novak Đoković - Rafael Nadal, tenis, Olimpijske igre Pariz, 29.7.2024. Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

Đoković, kojem je olimpijsko zlato jedini veliki trofej koji mu nedostaje, u osmini finala ide na pobjednika meča Koepfer-Arnaldi. S druge strane, Nadalu je ovo najteži poraz u karijeri na pariškoj zemlji, na terenima na kojima je rekordnih 14 puta osvojio Roland Garros.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal