OBAVLJEN ŽDRIJEB

Spektakl na Igrama; Đoković protiv Nadala već u drugom kolu

  • A.H./Hina
  • Zadnja izmjena 25.07.2024 13:22
  • Objavljeno 25.07.2024 u 13:23
Bionic
Reading

Održan je ždrijeb teniskog turnira na Olimpijskim igrama, a već u drugom kolu moguć je okršaj najtrofejnijih tenisača u povijesti. Novak Đoković i Rafael Nadal sastat će se u toj fazi natjecanja ako preskoče prve prepreke na turniru

Đoković u prvom kolu igra protiv Australca Matthewa Ebdena, a Nadal, olimpijski pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji 2008. godine, igrat će protiv Mađara Martona Fucsovicsa.

Dosad su Đoković, koji nikad nije osvojio olimpijsko zlato, i Nadal međusobno igrali 59 puta, a srpski tenisač vodi 30:29. Potencijalni novi okršaj Đoković dočekuje u puno boljoj formi od Španjolca, koji se vraća nakon operacija i dugog oporavka.

Nadal je od Đokovića puno uspješniji na terenima Roland Garrosa, gdje će se i igrati olimpijski turnir. Nadal je osvojio rekordnih 14 titula na Roland Garrosu, a protiv Đokovića na pariškoj zemlji vodi 8:2.

  • +34
Novak Đoković - Carlos Alcaraz, finale Wimbledona (14.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Tolga Akmen

"Upravo sam vidio ždrijeb. Znam da postoji veliki interes za taj duel. Naravno, obojica moramo prvo pobijediti u prvom kolu. To će biti spektakl kao u dobra stara vremena. Uzbuđen sam i za taj evenutalni duel, ali moram naravno prvo preskočiti prvu prepreku. Svjestan sam težine olimpijskog turnira koji je u našem sportu puno drugačiji u odnosu na ostale turnire", rekao je Đoković u Parizu.

Hrvatska nema predstavnika u muškoj konkurenciji pojedinačnog turnira.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal