šok i nevjerica

Novi argentinski izbornik na samom startu 'počistio' zvijezde; nema Messija, Di Marije...

29.09.2018 u 15:06

Bionic
Reading

Nakon očajnog nastupa na SP-u u Rusiji Leo Messi najavio je kako mu treba odmor od reprezentacije, ali nije precizirao kad će se i hoće li se uopće vratiti u redove 'gauča'. Novi izbornik Leo Scaloni stoga je odlučio isprobati neke nove igrače

Prvo reprezentativno okupljanje nakon SP-a u Rusiji Leo Messi je očekivano propustio, a sada je izbornik Leo Scaloni objavio popis igrača na koje računa za prijateljske utakmice s Brazilom i Irakom.

I totalni šok te nevjerica, kako u Argentini, tako i diljem svijeta. Novi je izbornik planski 'zaboravio' Messija, no odlučio je i dodatno 'počistiti' svlačionicu svojih 'gauča'.

Tako se na popisu za ovu akciju nisu našli Angel Di Maria, Gonzalo Higuain, Sergio Agüero..., donedavno standardni reprezentativci. Znakovito? Poprilično jer je Scaloni odlučio priliku dati novim snagama, posebice jer u momčadi nema Messija koji je izričito tražio da neki od njegovih sunarodnjaka ne budu na popisu reprezentativaca.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

I tako, nema Messija, ali sada su tu sjajni napadači Paulo Dybala i Mauro Icardi koje je Messi doslovno 'gušio', a priliku će dobiti i mlađahni Giovanni Simeone i Lautaro Martinez. Da, napad 'gauča' i bez razvikanih zvijezda izgleda sjajno, ovi bi dečki sada morali iskoristiti priliku - protiv Iraka 11. listopada te protiv Brazila 16. listopada.