Lige petice

Novi kiks Milana u Italiji, Getafe u Primeri iznenadio Sevillu; remiji u Bundesligi

16.09.2018 u 22:54

Bionic
Reading

U nedjelju su nastavljena uzbuđenja u najjačim europskim nogmetnim ligama

U dvoboju 4. kola Talijanske lige Cagliari i Milan su odigrali 1-1, pa je slavni klub već na početku sezone sve dalje od vrha.

Cagliari je poveo već u 4. minuti golom Pedra, a Milan je izjednačio preko Higuaina u 55. minuti. Hrvatski reprezentativac Filip Bradarić i bivši kapetan "vatrenih" Darijo Srna odigrali su cijelu utakmicu za Otočane, dok Alen Halilović nije bio u sastavu Milana. Cagliari ima pet bodova, a Milan s utakmicom manje ima četiri boda. Vodi Juventus s 12 bodova.

U ranije odigranom dvoboju Lazio je slavio kod Empolija s 1-0 golom Parola u 47. minuti, a Milan Badelj nije ulazio u igru kod Rimljana.

U susretu 4. kola Primere Getafe je pobijedio Sevillu u gostima s 2-0 i probio se na petu poziciju.

Getafe je iznenadio Sevillu golovima junaka dvoboja Angela Rodrigueza (3, 38). Getafe je peti sa sedam bodova, dok je Sevilla 11. s četiri boda i dva poraza u četiri kola.

Vodi Barcelona s 12 bodova ispred Reala (10).

  • +5
La Liga, Huesca - Barcelona Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U posljednjem susretu 5. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je na svom Velodromeu svladao Guingamp sa 4-0 (0-0). Golove su postigli Thauvin (57, 80), Payet (73) i Mitroglou (83).

Hrvatski reprezentativni stoper Duje Ćaleta-Car ostao je na klupi Marseillea koji je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto sa 10 bodova, koliko imaju i treći Lille te četvrti Toulouse, dok vodeći Paris SG ima maksimalnih 15. Guingamp je ostao posljednji bez bodova.

Toma Bašić ostao je na klupi Bordeauxa koji je u vrlo zanimljivom dvoboju na svom terenu igrao 3-3 protiv Nimesa. Dvostruki strijelac za Bordeaux bio je Briand (26, 56), a jedan pogodak dodao je Kalu (57), dok su za Nimes uspješni bili Guillaume (31), Bobichon (45) i Bozok (77). Pretposljednji Bordeaux sada ima četiri boda, dok je Nimes osmi sa sedam.

U prvom nedjeljnom dvoboju Nantes i Reims su podijelili bodove igrajući 0-0. Nantes je 17. s pet bodova, a Reims 10. sa sedam.

  • +5
Francuska liga, Nimes - PSG Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Nogometaši West Ham Uniteda ostvarili su prvu ovosezonsku pobjedu u engleskoj Premier ligi svladavši kao gosti u susretu 5. kola Everton sa 3-1 (2-1).

Prva dva gola za West Ham postigao je Jarmolenko (11, 31), nadu domaćima vratio je Sigurdsson (45+2) da bi Arnautović (61) osigurao tri boda za West Ham.

Ovom pobjedom West Ham je skočio na 16. mjesto s tri boda, dok je Everton 10. sa šest bodova.

U prvom nedjeljnom dvoboju Wolverhampton Wanderers je na svom terenu pobijedio Burnley sa 1-0 (0-0) golom Jimeneza (62). Wolvesi su sada deveti s osam bodova, dok je Burnley na dnu s bodom.

Obje nedjeljne utakmice 3. kola Bundeslige završile su remijem - Werder i Nuernberg su igrali 1-1, a Freiburg i Stuttgart 3-3.

U Freiburgu su gledatelji vidjeli šest golova i po prvi bod za Freiburg i Stuttgart. Dva gol za goste zabio je vremešni Mario Gomez, a za domaće je dvostruki strijelac bio Gondorf.

Werder je u Bremenu poveo golom Eggesteina, a za povratnika u Bundeligu je izjednačio Vura u sudačkoj nadoknadi.

Na ljestvici vodi Bayern s maksimalnih 9 bodova, Werder je sedmi s pet, a Nuernberg 14. s dva boda.