Stižu milijuni u maksimir

Objavljeni detalji nove Barcelonine ponude za Olma; evo koliko bi pripalo Dinamu

01.08.2024 u 12:15

Bionic
Reading

Dani Olmo korak je do potpisa za Barcelonu. Katalonski klub dogovorio je ugovor sa španjolskim reprezentativcem te poslao novu ponudu Leipzigu.

Fabrizio Romano, najpouzdaniji novinar kad su u pitanju transferi, otkrio je detalje nove Barcelonine ponude. Leipzigu za 26-godišnjeg veznjaka nudi 55 milijuna eura te još četiri milijuna eura kroz lako ostvarive bonuse i još tri milijuna kroz teže ostvarive.

Podsjetimo, Olmo je do 20. srpnja imao važeću klauzulu prema kojoj ga Leipzig mora pustiti za 60 milijuna eura. Iako je ta klauzula istekla, Leipzig je postigao dogovor s Olmom i njegovim agentima i spreman je pustiti ga za sličnu cifru.

Rasplet oko Olmovog transfera posebno se prati u Dinamu jer hrvatski prvak ima pravo na 20 posto Leipzigove zarade na Olmu.

Naime, kad je Dinamo u siječnju 2020. godine prodao španjolskog reprezentativca u RB Leipzig zaradio je 29 milijuna eura, a u ugovoru je i posebna klauzula od 20 posto zarade od sljedećeg transfera.

Tako bi Dinamo, ako Leipzig prihvati ovu ponudu, od Olmovog povratka u Barcelonu dobio 5,2 milijuna eura, a za još 1,4 milijun eura bi čekao rasplet s ostvarenjem bonusa.