PRONAŠAO SE U VJERI

Odbio je desetgodišnji ugovor s Barcom i milijune, sada igra u 5. ligi i sretan je

12.09.2024 u 22:27

Bionic
Reading

Bivše čudo od djeteta, danas 32-godišnjak John Bostock, otkrio je razlog zašto je jednom odbio Barceloninu ponudu za 10-godišnji ugovor.

John Bostock, 32, tijekom svoje karijere igrao je za Crystal Palace, Brentford i Nottingham Forest, nastupajući u brojnim ligama u nekoliko različitih zemalja.

Kao talentirani mladić, Bostockove sposobnosti prepoznali su u Crystal Palaceu, gdje je postao najmlađi igrač kluba sa samo 15 godina.

U to vrijeme privukao je pozornost giganta Barcelone, koja mu je ponudila nevjerojatan desetogodišnji ugovor za prelazak u Španjolsku.

Odbio je njihove ponude i kasnije se preselio u Tottenham, odakle je bio poslan na posudbe u Brentford, Hull, Sheffield Wednesday, Swindon i Toronto prije nego što je napustio klub trajno 2013. godine.

Uslijedili su angažmani u Belgiji i Francuskoj, a sada uporni veznjak igra za Solihull Moors iz Nacionalne lige.

Unatoč tome što je odbio priliku igrati za Barcelonu, Bostock kaže da ne žali kad je riječ o životu provedenom u profesionalnom nogometu.

'Moja obitelj i ja smo se složili da bi bilo najbolje ostati u Engleskoj, posebno u Londonu', rekao je bivši veznjak Lensa, prisjećajući se ponude Barcelone.

'Ja sam sljedbenik Isusa i vjerujem da su naši koraci vođeni. S vjerom sam se susreo u srednjim tinejdžerskim godinama i moj odnos s Bogom bio je moj izvor kroz sve kušnje i nevolje, što mi je pomoglo da brzo sazrijem. To mi je dalo drugačiji pogled na karijeru i život općenito. Siguran sam da bi selidba u Barcelonu bila divan izbor, ali upoznao sam svoju suprugu u Tottenhamu i, iza kulisa, daleko od terena, uspio sam formirati se kao osoba'.

Neki će Bostocka pamtiti po promašenom jedanaestercu tijekom pobjede Notts Countyja u finalu doigravanja Nacionalne lige 2023. godine.

Pokušao je izvesti 'panenku' protiv Chesterfielda, ali mu je udarac završio na prečki, prije nego što su Magpiesi na kraju ipak pobijedili i osigurali promociju u League Two.

Njegov povratak u engleski nogomet dogodio se 2020. godine, a prethodno je priznao da mu je život izvan Ujedinjenog Kraljevstva bio težak.

'Volio bih da sam završio karijeru na kontinentu, ali kako odrastaš i imaš obitelj, različiti prioriteti postaju tvoj fokus', rekao je.

Rođen u Londonu, Bostock je u međuvremenu promijenio i sportsko državljanstvo te prihvatio igrati za Trinidad i Tobago, zemlju svog porijekla, ali ni tu nikada nije debitirao.