predomislio se?

Odbio je Prosinečkog i nada se da će s Hrvatskom zaigrati u Rusiji. No, prevario se...

16.03.2018 u 10:44

Bionic
Reading

Jozo Šimunović (23) odbio je nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskim susretima protiv Bugarske i Senegala. Bivši stoper Dinama koji trenutno igra za Celtic u srpnju prošle godine odlučio je kako želi igrati za reprezentaciju BiH, no još nije debitirao. Sad bi se 'vratio' u Hrvatsku...

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki zasigurno se iznenadio kad je čuo Šimunovićevu 'odbijenicu'. Branič Celtica poručio mu je kako se 'u ovom trenutku ne može odazvati njegovu pozivu'! Mediji u susjednoj nam državi odmah su krenuli u hajku, malo je reći da su razočarani njegovim potezom, no većina tvrdi kako je on bio očekivan!

Naime, Jozo Šimunović je do 2016. godine igrao za sve omladinske uzraste hrvatske reprezentacije, no nakon što je 'prerastao' U-21 konkurenciju izostao je očekivani poziv u A selekciju. U međuvremenu ga je Dinamo u ljeto 2015. godine prodao Celticu, Šimunović se - bez obzira na brojne ozljede - u Škotskoj sjajno razvio. Jedan je od najboljih obrambenih igrača lige, prošlog su ga ljeta tražili neki engleski prvoligaši, ali Celtic je odbio prodati ga.

U međuvremenu su Šimunovića kontaktirali čelnici Nogometnog saveza BiH te mu ponudili 'nogometno državljanstvo' jer su mu roditelji podrijetlom iz BiH. Kako poziv iz HNS-a nije stizao, Šimunović je odlučio okušati se u dresu 'zmajeva'. No, iako je odradio nekoliko okupljanja, nije dočekao debi za reprezentaciju!

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

Možda se Jozo Šimunović ponadao da bi ponovno mogao 'promijeniti dres', da će ga - nakon novih ozljeda Vedrana Ćorluke i Tina Jedvaja - možda izbornik Zlatko Dalić uvrstiti u hrvatsku reprezentaciju koju čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u lipnju ove godine. No, PREVARIO SE! Možda si je zatvorio jedina vrata i više neće moći zaigrati niti za jednu reprezentaciju.

Fifin pravilnik je izričit i vrlo jasan - u karijeri je dozvoljena samo jedna promjena reprezentacije! To znači da Šimunović nakon svega može nastupati - samo za BiH. Nadamo se samo da mu je netko to objasnio...