mourinhov adut

Odigrao je osam minuta protiv Hrvatske, a onda s Unitedom potpisao ugovor života

06.06.2018 u 09:37

Bionic
Reading

Frederico Rodrigues Santos (25) u svijetu nogometa poznat je jednostavno kao Fred. Nakon pet sjajnih sezona u ukrajinskom Šahtaru, gdje mu je kapetan bio Darijo Srna, brazilski je ofenzivni veznjak potpisao petogodišnji ugovor s Manchester Unitedom

Bio je ovo tjedan iz snova za brazilskog reprezentativca Freda. Izbornik Tite uvrstio ga je na popis 23 igrača koji će krenuti put Rusije, a potom je potpisao ugovor život.

No, prvo je Fred u Liverpoolu odigrao osam minuta u pobjedi Brazila protiv Hrvatske 2:0, ušao je u igru u 82. minuti, tek toliko da 'osjeti atmosferu'. No, Tite ga je čuvao jer je ofenzivni veznjak ravno s Anfielda produžio prema ne tako udaljenom Old Traffordu kako bi odradio liječnički pregled i potpisao ugovor s Manchester Unitedom.

Jose Mourinho je tako dovukao prvo zvučno pojačanje za novu sezonu. Fred je potpisao petogodišnji ugovor, do 2023. godine, a Šahtar će za njega dobiti 60 milijuna eura! Brazilac je tako postao peto najskuplje pojačanje u povijesti 'crvenih vragova'... Fred je u Šahtar stigao 2013. godine iz brazilskog Internacionala za 15 milijuna eura, a tijekom proteklih godina bio je jedan od najboljih igrača u momčadi kojoj je kapetan bio naš Darijo Srna.

  • +20
Prijateljska utakmica, Brazil - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Fredov dolazak u United važna je pobjeda Josea Mourinha jer su Brazilca 'lovili' Manchester City i Chelsea, no on se ipak odlučio za 'crvene vragove'. Mala, ali za Mourinha itekako značajna pobjeda u 'ratu' s Pepom Guardiolom. Barem malo radosti za karizmatičnog Portugalca koji ovog ljeta na pojačanja namjerava potrošiti između 250 i 300 milijuna eura, a prvi i najveći cilj mu je 'očistiti' madridski Real - želi ili vratiti Cristiana Ronalda ili dovesti Garetha Balea.