SUPERSPORT HNL

Oglasio se Slaven Belupo: 'Kome smeta jaki Slaven'

07.10.2024 u 20:38

Bionic
Reading

Slaven Belupo se oglasio objavom na službenoj stranici nakon što je Sudačka komisija HNS-a potvrdila da je koprivnički klub oštećen protiv Rijeke.

'Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza, na čelu s Bertrandom Layecom iz Francuske, objavila je analizu suđenja iz devetog kola SuperSport HNL-a i potvrdila ono što smo ionako svi znali - Slavenu je opet, po drugi put u sezoni, poništen regularan gol. Riječ je o situaciji iz 35. minute, kada je Kovačić glavom zabio, a Zebec iz samo njemu poznatih razloga gol poništio.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

- Nakon izvedenog udarca iz kuta dva su suparnička igrača skakala i napadala loptu. Domaći napadač je nadskočio obrambenog igrača i postigao pogodak glavom. Sudac je bio previše fokusiran na izazov koji se dogodio iza prethodno opisane situacije te vidio lagano držanje domaćeg napadača. Oba igrača su se držala i ovaj izazov se ne može smatrati prekršajem. Sudačka komisija ne podržava dosuđeni prekršaj, nego priznavanje pogotka. VAR nije mogao intervenirati jer je sudac prekinuo igru prije nego je lopta ušla u vrata - poručili su iz Komisije.

Da je gol sasvim regularan potvrdio je i slovenski sudački ekspert i priznati međunarodni djelitelj pravde Damir Skomina, ustvari potvrdili su svi koji se razumiju u nogomet, ali sve to malo vrijedi našem prvoligašu, koji je opet nepravedno ostao bez bodova. Baš kao i na otvaranju sezone na Poljudu. Kako će i hoće li sudac Mario Zebec biti kažnjen još uvijek nije poznato', objavio je Slaven uz hashtag na društvenim mrežama: #KomesmetajakiSlaven.