GOL NA DEBIJU

Olmo je ono što je Barçi nedostajalo; sinoć je to pokazao u samo jednom poluvremenu

28.08.2024 u 09:32

Bionic
Reading

Nekadašnji Dinamov as jučer je konačno debitirao za Barcelonu. Ušao je u drugom poluvremenu umjesto Ferrana Torresa i odmah pokazao zašto je klub napravio sve da ga vrati

Prije nego što je Dani Olmo ušao u igri na početku drugog poluvremena, Barceloni je nešto nedostajalo.

Ušao umjesto Torresa

Ne samo da su Katalonci prvo poluvrijeme 3. kola La Lige završili u rezultatskom minusu u odnosu na Rayo Vallecano (0:1 nakon gola Unaija Lópeza); nešto nije funkcioniralo u napadačkoj igri. Ulaskom Olma umjesto Ferrana Torresa sve se to promijenilo.

Torres i Olmo drugačiji su profili igrača, ali nakon prvih 45 minuta nekadašnjeg dinamovca u dresu svog dječačkog kluba, teško da će Torres zadržati svoju poziciju u prvih 45. Olmo je bio fenomenalan; promijenio je utakmicu svojim ulaskom. Donio je Barceloni točno ono što joj je nedostajalo - prodornosti i opasnosti kroz sredinu, u gustim zonama ispred i u kaznenom prostoru.

Fenomenalan debi

U nešto više od 45 minuta skupio je 39 dodira s loptom, zabio pobjednički gol, zatresao gredu i podijelio dva ključna dodavanja. Jedino Lamine Yamal i Pedri dobili su bolju ocjenu prema SofaScoreu. Bio je stopostotan u driblingu (2/2) i uz to stvorio jednu veliku priliku za suigrače.

Drugim riječima, debi je vrlo lako mogao završiti s dva pogotka i asistencijom.

Dobar i na skučenim i na otvorenim prostorima

Barcelona već neko vrijeme nema igrača poput Olma; nekoga tko de facto spaja profile Pedrija i Laminea Yamala. Siguran u posjedu, ali i eksplozivan i konkretan na širokom prostoru. Lamine Yamal ima tu nepredvidivost na krilu, ali Olmo je može donijeti i u centralnim prostorima u kojima Barcelona najčešće gradi igru.

Pravo pitanje glasi, naravno, što će biti nakon što se vrate Gavi i Frenkie de Jong, ali čini se da bi njihova prisutnost mogla Hansija Flicka samo uvjeriti da je Olmovo mjesto što bliže suparničkom golu.