GLAVNA TEMA

Opet se piše i priča o Kylianu Mbbapeu; dva su razloga - golovi, ali i trenutak koji je sve zabrinuo u pariškom klubu

22.03.2021 u 15:18

Bionic
Reading

U derbiju 30. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na gostovanju pobijedio Lyon sa 4:2 preuzevši vodstvo na ljestvici Le Championnata, a dvostruki strijelac Kylian Mbappe došao je do sjajnog jubileja

PSG je u Lyonu poveo sa 4:0, a potom se u posljednjih pola sata opustio primivši dva gola za konačnih 4:2. Za pariški sastav zabili su Kylian Mbappe (15, 52), Danilo Pereira (32) i Angel di Maria (47), dok su strijelci za Lyon bili Islam Slimani (62) i Maxwell Cornet (81).

Glavna priča utakmice je Kylian Mbappe koji je došao do 100 golova u francuskom prvenstvu u 142 utakmice, 84 je zabio u dresu PSG-a, a 16 dok je bio u Monacu. Impresivna statistika za igrača kojem su tek 22 godine.

'Bio je to dobar dan za postizanje mojeg stotog pogotka u Ligue 1. Prije utakmice znao sam da mi nedostaju dva gola. To je još jedna faza u mojoj karijeri, još jedan korak prema povijesti', izjavio je Francuz.

  • +8
PSG - Barcelona, osmina finala Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Inače, najbolji strijelac Le Championata u povijesti je Delio Onnis s 299 pogodaka (Monaco, Reims, Tous, Toulon).

No o Francuzu se priča i piše i zato jer je napustio travnjak u 70. minuti zbog ozljede pa se navijači pariškog kluba pitaju koliko je situacija ozbiljna?

'Kylian je iz predostrožnosti zamijenjen. Primio je udarac, a u prvom je poluvremenu izvrnuo gležanj', rekao je trener Mauricio Pochettino.

A kada će se Mbappe vratiti u akciju znat će se nakon pregleda, no malo je vjerojatno da će to biti dulja stanka.